Dünyada sadece birkaç firmanın üretebildiği “Kalsiyum Sülfonat Kompleks Gresleri” uluslararası pazara sunan Akoni Kimya AŞ Corfin LUBRICATION (Trademark) Markasıyla Türkiye’de üretilmektedir.

Ülkemizde sadece distribütör ile yerini alabilen gresler ve diğer özel yağlayıcıların, oluşabilecek herhangi bir ülkeler arası anlaşmazlıkta, tedariğinin sağlanması imkansız olacaktır.

Bu bilinç ile Türk firması olarak özel ürünler üretmenin, ülkemize alanımızda fayda sağlamanın haklı gururunu yaşamaktayız.

Maden Sektörleri İçin Üretilen Kalsiyum Sülfonat Greslerin Özellikleri

Kalsiyum sülfonat kompleks gresler, kalsit parçaların jelleşmesi ile meydana gelir. Adını aldığı kalsiyum sülfonat, bu gresin temelini oluşturur. Kalsiyum sülfonat kompleks gres, normal petrol bazlı greslerin özellikleri ile karşılaştırıldığında daha düşük sürtünme, daha yüksek yük taşıma ve geniş çalışma sıcaklık aralıkları ile uzun süreli çalışma performansı sunar.

Çok düşük veya çok yüksek sıcaklıklarda bile üstün performansını sürdürür.

  • Kalsiyum sülfonat kompleks gres, sulu ve tuzlu sulu ortamlarda pasa karşı mükemmel performans sağlar.
  • Sülfonat’ın pas önleyiciliği sayesinde oksidasyon ve pas oluşumunu engeller.
  • Düşük sıcaklık torklarına karşı üstün performans sergiler.

Taş, Kum, Mermer Ocakları İçin Önerilen En İyi Performansı Gösteren Ürün Neden Kalsiyum Sülfonat Kompleks Greslerdir?

Dünya’da otorite olan Ulusal Yağlama Yağı Enstitüsü (NLGI), üreticiler için belirlediği standartlar dahilinde; geniş çalışma aralığında, tüm ortam streslerinde en iyi performansı kalsiyum sülfonat kompleks greslerin verdiğini ifade etmektedir.

Laboratuvar verilerinde maksimum değerlere sahip olan kalsiyum sülfonat kompleks gresler, uygulandıkları ortamlarda daha uzun süre yağlama imkânı sunarak, daha az yağ tüketimi sağlar.

Yazının devamını buradan okuyabilirsiniz.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Önceki İçerikSürdürülebilir Agrega Kaynak Yönetimi İçin Alternatif Ruhsat Hukuku Modellemesi
Sonraki İçerikDünyanın Gerçekleri ve Uzayın Madenciliği