Ülkemizdeki Kızıltepe Madeni ile gerçekleştirdiği üretimin yanında arama ve geliştirme faaliyetlerine devam eden Ariana Resources, Tavşan Projesi’nde JORC uyumlu maden kaynağını güncelledi.

Şirket tarafından yayınlanan güncellemeye göre, 2018 yılında gerçekleştirilen kaynak tahminine kıyasla kaynak miktarı %50 artarak 4,49 milyon ton içerisinde 1,76 g/t altın ve 5,00 g/t gümüş olarak güncellendi. Tüm kategorilerde toplam kaynak miktarı ise 253.000 ons altın ve 723.000 ons olarak kaydedildi.

Şirket son güncelleme ile kaynakların %77’sinin ölçülmüş (Measured) ve belirlenen (Indicated) kategorisinde olduğuna dikkat çekerek kaynak tahmindeki risk miktarının daha da azaldığını vurguladı.

Ek JORC uyumlu arama hedefleri son kaynak tahminini yansıtacak şekilde 9 milyon ton içerisinde 1.00-1.30 g/t altın olarak güncellendi.

Şirket Tavşan projesi için ön-fizibilite çalışmalarının tamamlandığını Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun ise tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti.

Projenin gelişimi için gerekli finansmanı sağlamak adına yürüttükleri çalışmalardan da bahseden Ariana Resources potansiyel kredi kuruluşları ile görüşmelerin ivedilikle başlamasını beklediklerini belirtti.

Ariana Resourses Genel Müdürü Dr. Kerim Şener, Tavşan Projesi’ndeki kaynak güncellemesi ile ilgili şu cümleleri kullandı: “Tavşan Projesindeki son kaynak güncellemesinden çok memnunuz. Bu çalışma ile bağlantılı olarak, Zenit ekibi fizibilite, sosyal ve çevresel etki değerlendirme çalışmalarında önemli ölçüde ilerleme kaydetmeye devam etti.

Ek olarak, önümüzdeki aylarda arsa satın alımları konusunda ilerleme kaydetmeyi bekliyoruz. Ve Tavşan Projesi’nin geliştirilmesi için gerekli finansmanı sağlayacak potansiyel kuruluşlar ile görüşmelere başlamayı bekliyoruz. Olağan gidişat içerisinde Tavşan Projesi’nde ilk üretimin 2021 sonlarında yapılmasını bekliyorduk ancak yaşanan Covid-19 kaynaklı sıkıntılar nedeniyle bu sürecin uzamasını bekliyoruz. Bu süreçte Tavşan Projesi’nin tüm sermaye gereksinimleri Kızıltepe’nin nakit akışından finanse edilecek.”

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikTürkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez: “Büyük Bir Maden Holdingi Oluşturmak İçin Çalışmalara Başladık”
Sonraki İçerikNisan Ayı Sanayi Üretim Endeksi Sonuçları Açıklandı