Ülkemizde faaliyetlerine devam eden Ariana Resources, Tavşan projesi ile ilgili yeni bir güncelleme yayınladı. Projede yüzde 23,5 hissesi bulunan şirket, Zenit Madencilik tarafından Proccea İnşaat ve Özaltın Holding ortaklığı ile yürütülen projedeki inşaat çalışmalarına yılın ikinci çeyreğinde başlanacağını duyurdu.

Şirket, 8 yıl boyunca yıllık yaklaşık 30.000 ons altın üretimi gerçekleştirilmesi hedeflenen Tavşan projesinde 2021 yılının Aralık ve 2022 yılının Mart ayları arasında 3.900 metreden fazla sondaj çalışması gerçekleştirildiğinin bilgisini verdi.

Projede arazi satın alımı ve ulaşım altyapısı çalışmalarının tamamlandığını belirten şirket orman izinleri için ise başvuruların yapıldığını ve sürecin devam ettiğini kaydetti.

Ariana Resources, projedeki inşaat çalışmaları için gerekli olan finansman için Zenit Madencilik ve kredi kuruluşları arasındaki görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Projedeki yeni mineralizasyon bölgelerini tespit etmeyi hedefleyen şirket önümüzdeki aylarda projede yeni bir haritalama ve arama programı gerçekleştirmeyi planlıyor.

Tavşan projesindeki geliştirme çalışmalarının tüm hızı ile devam ettiğini belirleten Ariana Resources Genel Müdürü Kerim Şener proje inşaat aşamasına yaklaştıkça aktivitelerin önemli ölçüde hızlanmaya başladığını aktardı. Şener projedeki gelişmeler ile ilgili şu yorumlarda bulundu: “Tavşan projesinde gerçekleştirilen son sondaj programında kötü hava koşulları ve program devam ederken aldığımız kapsam genişletme kararı nedeni ile çeşitli gecikmeler yaşandı. Kapsam genişletme kararımız neticesinde, Zenit nerdeyse daha önce planlananın iki katı kadar sondaj gerçekleştirerek programı tamamladı. Şu an, 100 sondaj kuyusunda gerçekleştirilen programın sonuçlarını bekliyoruz. Bu sonuçları takiben fizibilite çalışması kapsamında güncellenmiş bir Kaynak ve Rezerv Tahmini yayınlayacağız. Güncellenen ve iyileştirilen işletme ve sermaye maliyeti tahminleri ile revize edilen fizibilite çalışmasını tamamlamak için gerekli olan tüm jeoteknik sondajlar tamamlanmış durumda bulunuyor.

Yakın zamanda tamamlanan gerekli mülkiyet satın alımları ile madendeki altyapı inşaatlarının önü açılmış oldu. ÇED sürecini takiben gerekli orman izni başvuruları yapıldı ve şu an bakanlığın incelemesinden geçiyor. Gerekli izinlerin ve finansman çalışmalarının tamamlanması ile birlikte maden inşaatının 2022 yılının ikinci çeyreğinde başlaması bekleniyor.”

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Önceki İçerikYer Altı Madenleri İçin Yeni Nesil Bataryalı Elektrikli Yükleyiciler ve Kamyonlar
Sonraki İçerikMadencilik Sektöründen Yılın İlk Çeyreğinde 1,52 Milyar Dolarlık İhracat