Çayeli Bakır İşletmeleri’nin kurumsal sosyal sorumluluk yaklaşımıyla yürüttüğü “Temel Madencilik Eğitimi” projesi 13 yıldır ara vermeden devam ediyor.

Rize’nin Çayeli ilçesi Madenli Beldesi’nde 1983 yılında kurulan ve 1994 yılından bu yana aralıksız olarak operasyonlarını sürdüren Çayeli Bakır İşletmeleri, yeraltından çıkardığı cevherden bakır ve çinko konsantresi üreterek ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

2010 yılından bu yana, Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde, Madenli Beldesi’ndeki istihdama ulaşmak isteyen gençlere yönelik “Temel Madencilik Eğitimi” programını yürüten işletme, bu projesiyle Türkiye’ye de örnek oluyor.

Yer altı ve yer üstü tesislerinde 8 ay süren eğitimlerde teorik eğitimlerin yanında iş başında uygulamalı eğitimler de alan katılımcılar, öğrendiklerini  maden sahasında deneyimleme imkanı buluyor. Eğitime dahil olan katılımcılar program sonunda, Madencilikte İlk Yardım, Kaldırma-Yükleme, İş Kamyonu, Mekanize Metal Madenciliği ve Bakımı konularındaki sertifikaları almaya hak kazanıyor.

Katılımcıların istihdama ulaşmasını kolaylaştırmak amacıyla düzenlenen Temel Madencilik Eğitimi programına, Çayeli Bakır İşletmeleri Toplum Danışma Kurulunun (TDK) önerisi ile bu yıl “Öz geçmiş Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” eğitimi de dahil edildi. 2 gün süren eğitim sonunda, öz geçmişlerini uzman eğitmenle beraber hazırlayan katılımcılar yapacakları mülakat görüşmeleri için de şimdiden deneyim kazandı.

Bugüne kadar yapılan eğitimlerle 152 mezun veren program, katılımcılara toplamda 600 adet resmi mesleki yeterlilik belgesi kazandırdı. Sertifika alanların yüzde 75’i madencilik sektöründe olmakla üzere istihdam imkanına kavuştu.

Kurulduğu günden bugüne faaliyetlerini sosyal sorumluluk bilinciyle sürdürdüklerini belirten Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Ali Can, Temel Madencilik Eğitimi’ni tamamlamış olanlara başarılar dileyerek; ”Komşularımızın özellikle de gençlerimizin yeteneklerini geliştirmelerinin ve iş hayatına atılmalarının önünü açıp, bölgemize ve madencilik sektörüne değer katacaklarına inanıyoruz.” dedi.

Yapılan törenin ardından, 13. dönem mezunları sertifikalarını Toplum Danışma Kurulu üyeleri ve Çayeli Bakır Bölüm müdürlerinden alarak mezun oldu.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikKamulaştırma Süreçleri ve Maden Yatırımlarına Etkileri
Sonraki İçerikÇevresel Etki Değerlendirme ve Lisans Alma Süreçleri