Ülkemizin önemli maden üreticilerinden birisi olan ve son yıllarda gerçekleştirdiği boksit cevheri yatırımlarıyla dikkatleri üzerine çeken CTC Enerji ve Madencilik CEO’su Devrim Türk ile şirketlerinin gerçekleştirdiği çalışmalar, yeni yatırımlar ve ülkemiz madencilik sektörü üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik.

Şirketlerini tanıtarak sözlerine başlayan Türk, “CTC Enerji ve Madencilik, 2019 yılında faaliyete başladı. Her ne kadar yeni bir şirket olsa da aslında arkasında 25 yılı aşkın madencilik ve iş deneyimine sahiptir. ‘En iyiyi en iyilerle yapıyoruz’ vizyonuyla çalışan CTC, işletme ile birlikte çalışanlarını, tedarikçilerini, müşterilerini ve ekolojiyi önceleyen yenilikçi madencilik yapma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Ana ilgi alanı boksit olarak öne çıksa da diğer metalik madenlerde ve enerji sektöründe çeşitli faaliyetler yürütülüyor. Halen yurtiçi ve yurtdışında madencilik üretim ve ticaretinin yanı sıra iki tanede biyogaz enerji santrali işletmektedir.” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Hali hazırda üretimlerinin nerede ise tamamını ihraç ettiklerini belirten Türk, “Firmamız ağırlıklı olarak İskenderun ve Güllük limanlarını kullanmaktadır. 2022 yılında yapılan 2 milyon ton boksit ihracatının 1,7 milyon tonunu CTC tarafından yapıldı. Böylelikle daha önce Dünya boksit pazarında sözü edilmeyen Türkiye boksiti de düzenli ve güvenilir bir ürün olarak pazarda yer edinmeye başladı. CTC olarak Türkiye’den 2023 yılı boksit ihracat hedefimizi 3 milyon ton olarak belirledik. Ana üretim merkezimiz olan Islahiye’de depremden dolayı yaklaşık 45 günlük bir kaybımız olsa da başka bölgelerden artışlar yaparak bu rakamları tutturmayı hedefliyoruz. Günlük 10.000 ton üretim ve sevkiyat hedefi ile çalışan Islahiye işletmemizde hali hazırda 200’ün üzerinde çalışan bulunmaktadır. Deprem dolayısı ile bölgede çalışan sirkülasyonunun artması olumsuz etki yapsa da bu işletmenin bölge ekonomisine katkısının farkında olan ekibimiz belirlenen hedefler doğrultusunda azimle çalışmalarını sürdürüyor.” şeklinde konuştu.

Yazının tamamı Madencilik Türkiye Dergisi 111. sayı 106-108. sayfalardadır.

Yazının devamını buradan okuyabilirsiniz.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikKoza Altın İşletmeleri’ne İhaleden Yeni Saha
Sonraki İçerik19. Ulusal Kil Sempozyumu Eskişehir’de Gerçekleştirilecek
Furkan Alga
Bilgi-İşlem Destek, İletişim / Madencilik Türkiye Dergisi