Madencilik ve metalürji alanlarında faaliyet gösteren, müşterilerine sunduğu ürünlerin yanı sıra alanındaki sahip olduğu tecrübe ile mühendislik hizmeti de veren Johannesburg merkezli eDART firması ülkemiz madencilik sektöründe daha aktif rol oynamaya başladı. eDART Bölge Satış Müdürü Catherine Ramsden şirketin ülkemizdeki faaliyetleri ve sunduğu hizmetler hakkında bilgi verdi.

eDART’ı kısaca tanıtarak sözlerine başlayan ve madencilik ve metalurji endüstrilerine üretimin yanında bilgi birikimi ve tecrübeleri ile de hizmet verdiklerini kaydeden Ramsden şu cümleleri kullandı: “eDART Güney Afrika menşeili zorlu çamur akışkanları üzerine çalışan bir mühendislik, dizayn ve imalat firmasıdır. Çamur vanaları, numune alıcılar ve diğer proses ekipmanları ile madencilik ve metalurji endüstrisine hizmet vermektedir. eDART, sadece ekipman sağlamak yerine, müşterilerin sorunlarını çözerek ve tesis verimliliğini artırarak itibarını oluşturmuştur.”

Yakın zamanda YSK Group ile imzalanan anlaşmayı da hatırlatan Ramsden eDART’ın Türkiye’deki faaliyetleriyle ilgili olarak: “eDART, kaliteli ürünlerinin Türkiye ve çevresindeki madenlerde kullanılabilmesi ve desteklenebilmesi için temsil yetkilisi olarak YSK Group’u görevlendirmiştir. YSK Group ile ortaklık yaparak Türk yatırımcıların Türkiye’deki ve dünyadaki madencilik yatırımlarında katkı sunacağımıza inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

eDART olarak madencilik sektörüne yönelik uygulamalarda sahip oldukları tecrübe ile Türkiye madencilik sektörüne katkı sağlayacaklarına dair kendilerine güvendiklerini aktaran Ramsden Afrika’daki projelerde edindikleri deneyimin Türkiye’deki projelere katkı sağlayacağını düşündüğünü şu sözlerle aktardı: “Afrika ve Türk madencilik sektörünün sahip oldukları ortak koşullar nedeniyle benzer olduğuna inanıyoruz. Afrika’da dahil
olduğumuz projelerin uzmanlığı ve bilgi birikimi ile Türkiye’deki madencilik piyasasına fayda sağlayacağımızdan eminiz.”

Türkiye piyasasındaki hedefleri ile ilgili olarak, kısa vadede uzman ekiplerin uygulamalarını pazara sunarak eDART’ın ekipmanlarının ne kadar güvenilir ve verimli olduğunu Türkiye
maden endüstrisine göstermek istediklerini belirten Ramsden, uzun vadeli planları ile ilgili olarak ise “eDART Türkiye pazarında birinci sınıf çamur uygulamaları ekipmanı üreticisi olarak tanınmak istiyor.” ifadelerini kullandı.

Yazının devamı Madencilik Türkiye Dergisi 96. sayı 46. sayfadadır.

Yazının devamını buradan okuyabilirsiniz.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikMadencilik Sektörünün 2021 Yılının İlk Yarısında Ülkemize Katkısı 2,8 Milyar Dolar Oldu
Sonraki İçerikMehmet Yılmaz: “Altın Üretiminin Artmasıyla İthalatta Dışa Bağımlılık Daha Da Azalacak.”