Eti Bakır AŞ’den yapılan açıklamada Türkiye’nin cevherden son ürüne kadar üretim yapabilen tek entegre tesislerine sahip olan Eti Bakır’ın, Küre ve Samsun’dan başlayarak Mardin’de devam ettirdiği madencilik atılımının yeni adresinin Elazığ olduğu ifade edildi.

Günde 1 Milyon Ton Cevher İşleyecek

Yeni tesisinin inşası için çalışmalara başladıklarını belirten Eti Bakır Elazığ İşletme Müdürü Cem Yüceer; bakırın geleceğin en stratejik ham maddelerinden biri olarak gösterildiğini kaydetti. Yüceer, “Elazığ’da planladığımız tesiste yıllık ortalama 1 milyon tonluk bakır cevherini işleyeceğiz. Buradaki üretimimizle cari açığın kapanmasına her yıl 200 milyon dolarlık katkı sağlayacağız” dedi.

3 Yıl İçinde Faaliyete Geçecek

Eti Bakır’ın, 9 tesisle Türkiye’nin bakır ihtiyacının yüzde 20’sini karşıladığını aktaran Yüceer, tesislerinden üçünün Siirt, Mardin ve Adıyaman’da olduğuna dikkat çekti ve şimdi ise madencilik birikimi ve tecrübelerini Elazığ’a taşıyacaklarını dile getirdi. Yüceer, “Elazığ’ın Maden ilçesinde 350 milyon dolar yatırımla kuracağımız ve üç yıl içinde faaliyete geçecek olan tesisimizle beraber Eti Bakır’ın toplam katot bakır üretimi 20 bin ton daha artarak 90 bin tona ulaşacak” dedi.

750 Kişiye İş İmkânı

Maden sahasında halen arama, geliştirme ve kurulum faaliyetlerinin devam ettiğini vurgulayan Yüceer, “Yer altı arama galerisi, kuyu, kule, fabrikalar, yönetim ve sosyal tesislerden oluşacak alanda, kurulacak işletmemizde yaklaşık 750 kişiyi istihdam edeceğiz. Tüm tesislerimizde olduğu gibi istihdamda önceliğimiz bölgede yaşayanlar olacak. Teknolojinin gelişmesine paralel olarak bakıra olan talep son yıllarda büyük artış gösterdi. Türkiye’nin bakır üretimini artırmak için yeni yatırımlar yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

————————–

İlginizi çekebilir: MTA İki Yılda Gerçekleştirilen 2,5 Milyon Metre Sondaj ile Yeni Kaynaklara Ulaştığını Açıkladı

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Önceki İçerikYer Altı Maden İşletmelerine Verilen Destek Süreleri Uzatıldı
Sonraki İçerikDünya Devi SANY, Elektrikli Kaya Kamyonunu Türkiye’de Pazara Sundu