Eldorado Gold arama çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen sondajlara dair yeni sonuçları paylaştı. Yayınlanan güncellemede Efemçukuru kapsamında gerçekleştirilen kaynak geliştirme çalışmalarına dair bilgiler de yer aldı.

Kestane Beleni’nin, Efemçukuru Madeni’nin rezervlerinin büyük bölümünü bünyesinde barındıran ve madenin günümüze kadarki tüm madencilik faaliyetlerinin gerçekleştirildiği damar olduğunu hatırlatan şirket çalışmaların sürdürüldüğü uydu damar sistemleri olan “Kokarpınar “ve “Batı” damarlarının “Kestane Beleni” damarına paralel konumda bulunduğunu belirtti.

Her iki damardaki maden kaynaklarının tipik olarak 200 metrelik doğrultu uzunluğu ve 300 metrelik eğim alanını geçmeyen ayrı cevherleşme içinde meydana geldiğini belirten şirket bölgedeki damar genişliklerinin yaklaşık bir metre ile beş metre arasında değiştiği bilgisini verdi.

Kokarpınar’daki son kaynak dönüştürme sondajlarının, “Kokarpınar Güney” bölgesine odaklandığını belirten şirket bu çalışmalardan elde edilen sonuçların mevcut kaynak modelinde tahmin edilen tenör ve kalınlıklar ile tutarlı olduğunu, bunun yanında ana damarın taban kayasında dar fakat yüksek tenörlü bir yayılım tanımlandığını açıkladı. Gerçekleştirilen sondaj çalışmalarından elde edilen dikkat çekici sonuçlar şu şekilde oldu:

  • KPR-071 numaralı kuyuda: 0,6 metre kalınlıkta 1425.0 g/t Au
  • KPR-082 numaralı kuyuda: 6,1 metre kalınlıkta 14.2 g/t Au
  • KV-811 numaralı kuyuda: 0,5 metre kalınlıkta 403.0 g/t Au
  • KV-806 numaralı kuyuda: 7,6 metre kalınlıkta 8.4 g/t Au
  • KV-815 numaralı kuyuda: 0,7 metre kalınlıkta 214.0 g/t Au

“Kokarpınar South” bölgesinde gerçekleştirilen genişletme sondajlarında ise şimdiki kaynak bölgesinin genişletildiğini KPR-093 ve KPR-104 numaralı sondajlarda sırası ile 12,6 metre kalınlıkta 13,9 g/t Au ve 2,5 metre kalınlıkta 14.6 g/t Au içerikli sonuçlar ede edildiğini kaydetti.

Eldorado Gold, Efemçukuru’ndaki sondajların “Batı” damar sisteminde gerçekleştirilecek dört yüzey ve bir yer altı sondajı ile kaynak dönüştürme sondajlarına odaklanacağını aktardı. “Batı” damarında yaklaşık 25.000 metrelik kaynak dönüştürme sondajı planlandığını aktaran şirket, daha sonrasında damar sisteminin daha önce araştırılmamış alanlarını hedefleyen ek sondajlar gerçekleştirecek. Şirket, Efemçukuru’nun batısında bulunan ve daha önce araştırılmamış “Muhtar”, “Dedebağ”, “Volkan” ve “Hüseyinburnu” damarlarında başlangıç olarak 20.000 metrelik yerüstü sondaj programının da devam ettiği bilgisini verdi.

 

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikUluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 27’nci Kez Kapılarını Ziyaretçilere Açtı
Sonraki İçerikForamec ile Gücünüzü Elektrikten Alın!