Epiroc, madencilik sahalarında güvenliği ve operasyonel verimliliği artırmak için önemli gelişmeler sağlayan Titan Çarpışma Önleme Sistemi’nin (CAS) dördüncü neslinin piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Titan CAS’ın en son sürümü olan Generation 4, madencilik endüstrisinin değişen ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak tasarlanan birçok önemli iyileştirmeyi bir araya getirerek öncüllerinin başarısını ileri taşıyor.

Epiroc Küresel Ürün Müdürü Eric Baker, “4. Nesil Titan CAS, güvenlik ve verimlilik çıtasını yükselten gelişmiş bir sistem. En son endüstri gereksinimlerini karşılayacak şekilde tasarlandı ve optimum performans sağlamak için en son teknolojiyle geliştirildi. En son yeniliklerden yararlanarak, benzersiz maliyet verimliliği sunarken beklentileri aşan bir sistem tasarladık. Güvenlik konusundaki kararlılığımızın merkezinde, madencilik sektörüne en üst düzey güvenlik çözümleri sunan 4. Nesil Titan CAS yer alıyor.” dedi.

İşlevsel iyileştirmeler:

• Önleyici uyarı bölgesi ilavesi: Müdahale bölgesinden (Seviye 9) önce etkili bir uyarı bölgesi (Seviye 8) eklenerek operatörlerin yavaşlama ve durma tavsiyelerine anında tepki vermeleri sağlanır.

• Kayıt yedekliliği: Hem HMI100 ekranı hem de Ağ Geçidi kontrol üniteleri operasyonel olay verilerini kaydederek güvenilir yedekleme bilgileri sağlar.

• Özel RF kanalları: Araçtan araca (VTV) ve araçtan yayaya (VTP) algılama için tahsis edilerek algılama yetenekleri geliştirilmiştir.

• Artırılmış sensör veri bant genişliği: Geliştirilmiş düşük frekanslı sensörler daha iyi yanıt verme ve daha yüksek cihaz algılama sayısı sağlar.

• Araçtan kişiye algılama için en kısa süre: Yayaları tam olarak tespit ederek güvenliği artırır ve kaza riskini daha da azaltır.

Epiroc Titan CAS, üstün araçtan araca ve araçtan yayaya algılama için düşük frekanslı, uçuş zamanlı ve GHz altı RF teknolojilerini bir araya getirir. Yapay zekâ görüşü ve GNSS gibi ek teknolojilerle sistem benzersiz performans, güvenilirlik ve ölçeklenebilirlik sağlar.

Mernok Elektronik Genel Müdürü Schalk Janse van Rensburg ise, “Sistemimizi on yılı aşkın bir süredir geliştiriyor ve iyileştiriyoruz. Teknolojinin ön saflarında yer alarak müşterilerimize mümkün olan en iyi çözümleri sunmak için sürekli güncellemelerin zorunlu olduğuna inanıyoruz. Titan CAS 4. nesil de farklı değil; bu serinin merkezinde yer alan güvenlik, modülerlik ve güvenilirlik ile hayat kurtarmaya devam etmeyi ve müşterilerimiz için ‘sıfır hasar’ çalışma ortamını desteklemeyi umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sistemin modülerliği, sahadaki ihtiyaçlar geliştikçe uyarlanabilir teknoloji uygulamalarına olanak tanıyarak sürekli güvenlik ve verimlilik iyileştirmeleri sağlıyor. Ayrıca, sistem sorunsuz entegrasyon ve kullanıcı deneyimi geliştirmeleri sunarak madencilikte çarpışma önleme teknolojisinde lider konumunu daha da sağlamlaştırıyor.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerik7. Madde İzı̇nlerı̇ne Uygulanan İdarı̇ Para Cezası Yaptırımına Konu Dava İncelemesı̇
Sonraki İçerikMapa Petrol ile 70 Yıla Uzanan Ticari Tecrübe…