Son dönemde Bitcoin öncülüğünde gündeme gelen blockchain (blok zincir) teknolojisi ve tokenizasyon gibi kavramlar birçok farklı iş koluna entegre olmaya devam ederken benzer faaliyetler ülkemizde de gündeme gelmeye başladı.

Ülkemizde faaliyet gösteren ve bu alanda çalışmaları bulunan Spektral Yatırım Bankası Eş Başkanı Erdal Can Alkoçlar tokenizasyonun ülkemizin ekonomisine benzeri görülmemiş bir katma değer yaratacağını kaydetti. Türkiye’de madencilik alanındaki ilk tokenizasyon projesini hayata geçireceklerini açıklayan Alkoçlar: “Türkiye’nin tokenizasyon projelerinin ilk örneğini çok yakın zamanda ülkenin doğusunda yer alan bir altın sahası ile birlikte başlatacağız.” şeklinde paylaşımda bulundu.

Kripto varlıklardaki fiyat değişikliklerinin etkilerinden kaçınmanın ve kripto varlıklarının uygulanabilir bir yatırım aracı olarak kalmasını sağlamanın yolunun sabit değer veya miktara sahip “Stablecoin”lerden geçtiğini belirten Spektral Yatırım Bankası Başkan Vekili Metehan Yeşil ise bunun özellikle ülkemizin IV. Grup’a tabi maden ruhsatları ile sağlanabileceğine dikkat çekti. Yeşil bu alandaki düşüncelerini şu cümlelerle akardı: “IV. Grup maden ruhsatlarının, potansiyeli ve yatırımcıyı en geniş kapsamda koruyacak yasal alt yapısı ile Stablecoin projeleri çerçevesinde ülke ekonomisine katkı sağlayacağı aşikardır.”

Projeleri ile ilgili de bilgi veren Yeşil şu açıklamalarda bulundu: “Yeni pay modülü(staking) projemize daimî teminat olarak iştiraklerimizden Anadolu Kalsit AŞ’nin kalsit işletme ruhsatını da vereceğiz. İzmir 6. Ticaret Mahkemesi’nin 2021/66 sayılı Yönerge’si ile değerlenen 292 milyon avro değerinde bir teknik teminat ve eş zamanlı olarak İstanbul Üniversitesi tarafından 74332 Rapor No.su ve 18.06.2020 yayın tarihi ile düzenlenen Rezerv Tespiti Raporu, IT ekibimize olan inancımızı yansıtmaktadır.”

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikÇimsa Çimento, İspanya’da Beyaz Çimento Fabrikası Bunol’u Satın Aldı
Sonraki İçerikKarakuz Demir Madeni Sahası “İşletme Hakkının Verilmesi” Yöntemiyle Özelleştirilecek