Eti Bakır, Türkiye’nin en kapsamlı madencilik ve metalurji işletmesidir. Şirketin Küre’deki yer altı bakır madeni, üstün verimi, düşük üretim maliyetleriyle birlikte aynı zamanda Türkiye’nin en verimli madenidir. Tesisin kritik bantlı konveyörlerine güç sağlayan Hägglunds hidrolik doğrudan tahrik sistemleri bu başarıya önemli bir katkı sağlamaktadır.

Süreklilik Karlılıktır

Son yıllarda bakır için küresel talep, enerji dönüşümü ve yeşil ekonomi kavramları ile birlikte çarpıcı bir şekilde arttı. Eti Bakır’ın Küre’deki madeni, 960 m derinliğe ulaşan yaklaşık 60 km’lik tünelleriyle önemli bir arz kaynağıdır. Maden, her gün 4000-6000 ton bakır cevheri üreterek yıllık 1.600.000 ton kapasiteye ulaşmaktadır.

Bu yüksek hacimli üretimin devamlılığını sağlayabilmek için Eti Bakır’ın faaliyetleri hem modern hem de ileri görüşlüdür. Eti Bakır Üretim ve Planlama Koordinasyon Müdürü Kazım Küçükateş doğru ekipman seçiminin üretimdeki devamlılık üzerindeki etkisini şu cümlelerle aktardı: “Yalnızca düzenli bakım yapmak, verimli bir bakır cevheri akışını garanti etmek için yeterli değildir. Üretimde sürekliliği sağlayan, yüksek kaliteli doğru ekipmandır.”

Eti Bakır’ı 2014 yılında Hägglunds hidrolik tahrik çözümlerine yönlendiren tam da bu felsefedir.

Yazının devamı Madencilik Türkiye Dergisi 102. sayı 44. sayfadadır.

Yazının devamını buradan okuyabilirsiniz.

Yazıyı interaktif dergiden okumak için tıklayın.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikTürkiye’nin İlk Maden Müzesi ve Kömür Deneyim Ocağı Zonguldak’ta Açıldı
Sonraki İçerikTürkiye’nin En Büyük Bakır Madeni İhalesini Port Madencilik Kazandı