Eti Bakır

Eti Bakır, 9 işletmesine ait su ve karbon ayak izini çıkardığını duyurdu. Türkiye’nin bakır ihtiyacının yaklaşık yüzde 20’sini tek başına karşılayan Eti Bakır, ekonomiye sunduğu katkıyı, çevreye karşı duyarlı yaklaşımlarıyla da desteklerken Eti Bakır Genel Müdür Yardımcısı Asım Akbaş, ayak izi çalışmalarının İzmir- Halıköy, Kastamonu- Küre, Samsun, Giresun-Lahanos, Artvin-Murgul, Artvin-Cerattepe, Adıyaman, Siirt-Madenköy, Mardin-Mazıdağı işletmelerini kapsadığını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Akbaş, sonuçların dünya madencilik ortalamasının altında olduğunu kaydederken, “Dünya bakır üretimi ortalamalarına baktığımızda 1 ton bakır üretimi için 97 metreküp su kullanıldığını görüyoruz. Bu miktar Eti Bakır tesislerinde 73 metreküp. Dünyada bakır işletmelerinin ortalama karbon emisyon oranı üretilen her bir kilogram bakır için 3,7 kilogram karbondioksit civarında. Eti Bakır’da ise bu oran 3,2 kilogram. Eti Bakır’ın öncelikli gündem maddelerinin arasında, sürdürülebilirlik bulunuyor. Bu nedenle önümüzdeki dönemde tesis bazında yapacağımız çalışmalarla su ve karbon ayak izimizi düşürmeyi hedefliyoruz. Gelecek 5 yıl içinde ayak izimizi yüzde 10 düşürmek için çalışmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerik2 Milyon Ton Kömürün Üretimi İçin İhaleye Çıkılacak
Sonraki İçerikMaden Platformu TBMM İklim Komisyonu’nda Madenciliği Masaya Yatırdı