Pelin Usta Özkayhan
Öksüt Madencilik
Çevre, Sosyal ve Yönetişim Direktörü 

Kayseri-Develi’de altın madeni üretimi faaliyetinde bulunan Öksüt Madencilik olarak, maden faaliyetlerinin sosyal ve ekonomik gelişmeyi destekleyen pozitif bir güç olduğuna inanıyor ve tüm faaliyetlerimizi “insan ve çevre odağında” sürdürüyoruz. Bu kapsamda sosyal sorumluluk ve çevresel sürdürülebilirlik alanındaki projelerimizle altın madeni işletmemizin etki alanındaki tüm paydaşlarımıza pozitif katkı sağlıyoruz. Bir yandan toplumun tüm kesimlerini kapsayıcı projeleri çeşitli iş birlikleriyle hayata geçirirken, diğer yandan da sürdürülebilirlik yaklaşımını tüm çalışmalarımıza entegre ediyoruz. Bölge halkının ihtiyaçlarına yönelik aksiyonlar alarak refah düzeyini yükselten faaliyetlerde bulunuyoruz. 

Doğanın Renklerini ve Çeşitliliğini Yarınlarımıza Bırakıyoruz 

İklim değişikliği krizinin geleceğimizi tehdit etmeye devam ettiği bugünlerde, dünyanın bize her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Öksüt Madencilik olarak Doğa ve Sürdürülebilirlik Derneği’nin öncülüğünde gerçekleşen “Jipsofit Bitkilerin Korunması için Halkın Katılım Projesi” ile bozkır ekosisteminin ve endemik türlerin korunmasını hedefliyoruz. Proje kapsamında belirlenen 5 adet ilkokul ve ortaokulda biyolojik çeşitliliğin önemini vurgulamak amacıyla Derneğin Kültür ve Sanat Komisyonu sanatçıları tarafından duvar boyama çalışmalarına destek oluyoruz. Jipsofit Bitkilerin Korunması için Halkın Katılımı Projesi’ne katkılarımızla doğanın renklerini ve çeşitliliğini yarınlarımıza bırakıyoruz. Böylece gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya emanet etmeyi hedefliyoruz. 

Sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlama vizyonumuz doğrultusunda yaptığımız çalışmalardan biri de atıklarımızın geri dönüşümünü sağlamak. Bu kapsamda kaynakların daha verimli kullanılması için atık yönetimine özen gösteriyoruz. “Çevreye Saygı” politikamız kapsamında titizlikle çalışıyoruz. Ayrıca su sorununun yarınlarımızı tehdit ettiğini biliyor, çalışma alanlarımızda ve maden sahalarımızda su kaynaklarımızı verimli kullanmak için azami çaba sarf ediyoruz. 

Yazının tamamı Madencilik Türkiye Dergisi 107. sayı 56. sayfadadır.

Yazının devamını buradan okuyabilirsiniz.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikMTA Demir Çalıştayı 20 Aralık’ta Ankara’da Gerçekleştirilecek
Sonraki İçerikStratejik Metaller Grubu: Nadir Toprak (Yer) Elementleri