Jemas Mühendislik, uzman kadrosu ile ihtiyaca zamanında hizmet veren, güvenilir, araştırma-geliştirme ve teknolojik yenilikleri takip eden bir firma olarak sektöründe saygın bir yer edinirken, şirketin çalışmaları ile ilgili detayları Jemas Mühendislik Maden Sondajları ve Jeoteknik Grup Koordinatörü M. Talat Kıvanç ile görüşme fırsatı yakaladık.

Jemas Mühendisliğin madencilik sektörüne verdiği hizmetlerden bahsedebilir misiniz?

40 yıllık süreçte gerek özel sektörde gerekse kamu kuruluşları ile birlikte yaptığımız 7000 km’den fazla karayolu-otoyol, 1500 km üzerinde demiryolu, 40 fazla baraj, 80’in üzerinde gölet, 50’in üzerinde yerleşim yerinin jeolojik etütleri ile 50’den fazla maden tesisi, atık depolama tesisi ile sayısız mühendislik projesinde başarı ile yer almıştır. Kazandığı tecrübe ile 2008 yılından itibaren madencilik sektörüne daha faydalı hizmet verebilmek amacıyla makine parkına ve ekibimize kademeli olarak ciddi yatırımlar yapmaya başladık. Bu yatırımlar ile jeolojik – jeoteknik etütler ve zemin araştırmaları konusunda ülkemizde önemli bir yere sahip olan firmamızın, günümüzde 20 adet maden sondaj makinesi ve karotlu sondaj konusunda oldukça deneyimli bir ekibi bulunmaktadır.

Şirketimiz bugüne kadar 1.000.000 metreden fazla maden sondajını tamamlarken, 2023 yılında ise yurt içi ve yurt dışında 136.818 metre maden sondajını başarı ile tamamlamıştır. Şirketimiz kazandığı tecrübe ve dinamik kadrosu ile jeolojik – jeoteknik etüt ve maden sondajları faaliyetlerini bir arada bulundurabilen ender firmalardan biridir. Bu sayede madencilik sektörüne gerek arama sondajları gerekse jeolojik – jeoteknik etütler konusunda nitelikli bir şekilde hizmet verebilmektedir.

Jemas Mühendislik ailesi olarak uzun yıllardır ana kadromuzu korumayı başardık. Bu sayede geçmişten günümüze ciddi bilgi ve tecrübe aktarımı sağlayabildik. Jeoteknik Mühendisliği
konusunda çok farklı alanlarda hazırladığımız projeler ile takdir gören kadromuz; sondaj tekniği bilgisi, yerinde deneyler, yönlendirilmiş karotlu sondaj, arazi etütleri ve kaya kütlesi
sınıflamaları gibi konularda oldukça deneyimlidir. Elde ettiğimiz bu tecrübe ile açık ve kapalı ocak işletmelerinde kapsamlı tasarım seçenekleri sunabilmekte ve jeolojik riskleri değerlendirerek amaca uygun çözümler üretebilmektedir.

Arama sondajları dışında, madencilik altyapısına ilişkin olarak tesislerin zemin araştırmaları, atık depolama tesisleri için jeolojik risklerin ve uygun alanların belirlenmesi, atık barajları
ve liç saha tasarımları gibi birçok konuda uluslararası standartlarda araştırma faaliyetleri yaparak sahaya özel çözümler üretebiliyoruz. Kapalı işletmelerde 2 ve 3 boyutlu jeolojik
modellemeler sayesinde ileri tünel geoteknik çözümleri ile riskleri en aza indiren optimum tasarımlar hazırlayabiliyoruz. Açık işletmelerde amaç odaklı jeoteknik araştırmalar, yapısal jeoloji ve hidrojeolojik etütler yaparak doğruya en yakın jeolojik modellemeyi elde etmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla madencilik sektöründeki paydaşlarımıza gerek arama sondajları gerekse jeolojik-jeoteknik etütler ile ön fizibilite ve fizibilite çalışmalarını destekleyici birçok alanda faaliyet sunmaktayız.

Detaylar Madencilik Türkiye Dergisi’nin 119.sayısındadır.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Önceki İçerikTürkiye İhracatçılar Meclisi 2023 Yılı “İlk 1000 İhracatçı Araştırması” Yayınlandı
Sonraki İçerikUmut Rallas: “Hayalimiz Eskişehir’e Bor Vadisi Kurmak”