2017 yılı başından itibaren ülkemizde yukarı yönlü ivmelenme gösteren maden arama ve sondaj hizmet alım faaliyetleri JEMAS bünyesinde yeni makine yatırımları ve iş geliştirme temelinde karşılık bulmuştu. Bu bağlamda firma aynı anda çeşitli şantiyelerde görev alarak sondaj faaliyetlerini sürdürüyor. Firmanın yer aldığı projelerden Kastamonu-Taşköprü şantiyesi geçtiğimiz günlerde MTA Genel Müdürü Cengiz Erdem ve beraberindeki heyet tarafından ziyaret edildi. Cengiz Erdem‘in proje ile ilgili olarak yerinde incelemelerde bulunduğu ve çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldığı öğrenilirken JEMAS Mühendislik Şirket Müdürü Erkin Topuz Madencilik Türkiye dergisine yaptığı açıklamalarda; Cengiz Erdem ile birlikte Genel Müdür Yardımcısı Dr. M. Emrah Ayaz, Maden Etüt ve Arama Daire Başkanı Cahit Dönmez, Batı Karadeniz Bölge Müdürü Abdülkadir Yılmaz, Proje Başkanı Dr. Kurtuluş Günay, Kamp Şefi Kenan Coşkun, Kamp Şefi Yardımcıları Cüneyt Baran, Metehan Keleş ve Aysun Sözcü ile Kontrol Mühendisi Muttalip Kuzuca’nın ziyaretleriyle kendilerini onurlandırdıklarını belirterek; “Sayın Genel Müdürümüz ve ekibine gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ve çalışmalarımızda aktif olarak kullandığımız, kendi üretimimiz olan sondaj makinelerimiz (J-MAC) hakkında detaylı bilgiler verdik. Kendilerine ziyaretlerinden dolayı tekrar teşekkür ediyoruz. Şirketimiz, karotlu maden sondajı sektöründe güvenilirlik temelinde hizmet vermeye her zaman hazırdır.” şeklinde konuştu.

Madencilik sektöründe gerçekleştirdiği atılımlar özelinde Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü, Turkish Petroleum International Company (TPIC) ve ETİ Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünden aldığı ihaleler ile adından sıklıkla söz ettiren JEMAS; geçtiğimiz yıl içerisinde teslim ettiği 53.150 metre karotlu maden sondajı işi ile madencilik sektöründe kalıcı olacağını kanıtlayarak sektördeki ivmelenmesini sürdürüyor. Şirket hali hazırda MTA’dan alınan 53.000 metre karotlu maden sondajları, TPIC Genel Müdürlüğü’nden alınan 11.700 metre karotlu maden sondajları ve ETİ Madene ait Kütahya Alunit (Şap) sahasında başlanılan 6.665 metre karotlu sondaj çalışmalarına ise hızla devam ediyor.

 

Firmadan alınan bilgiye göre; JEMAS‘ın TPIC‘ten almış olduğu ve çalışmalarına geçtiğimiz aylarda başladığı “Lapseki-Dedeler (Akmaçakıltepe-Arılıkdere)” şantiyesinde de sondajlarına hızla devam ediyor. JEMAS kendi üretimi olan 2 adet J-MAC makine ile başladığı şantiyesine, üretimini bu ay tamamladığı 2 adet J-MAC makinesini daha ilave ederek 4 adet makine ile çalışmalarına hız verdi.

Son zamanlarda firmanın Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Katar, Kuveyt, Sırbistan ve Arnavutluk gibi dış ülkelerdeki madencilik projeleri için de temaslarda bulunduğu, çalışmalarına yurtdışı projelerde de emin adımlarla ilerleme çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

 

1984 yılında Ankara’da kurulan JEMAS; 35 yıldır ulusal ve ulus­lararası birçok projede hizmet vermiş ve vermeye devam et­mekte olan bir şirket. Gelişen sanayileşme atılımlarına bağlı olarak maden arama ve işletme faaliyetlerinin önem arz etme­si, hassas ve güvenilir hizmet aktarımını ekonomik ve teknik çözümler temelinde ön plana çıkartan şirket bu sebeple 35 yıllık mühendislik deneyimini madencilik sektörü ile buluştur­makta, sondaj hizmetlerinden mühendislik çözümlerine kadar geniş bir yelpazede sektöre hizmet vermeye devam ediyor.

Yeni hedefler ile makine parkını genişleten JEMAS Mühendislik şirketi yetkilileri yıl içerisinde gerçekleşecek ihalelerin de takip­çisi olacaklarını ve sektörde yurtiçi ve yurtdışında gerçekleşecek projelere imzalarını atmaya devam edeceklerini belirttiler.

jemas.com.tr

 

 

 

 

 

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikMJD Üyesi Olduğu EFG Tarafından Verilen “Avrupa Jeoloğu (EurGeol)” Ünvanı Başvurularını Kabul Ediyor
Sonraki İçerikStandart Enerji, Erzincan’da Bakır Ruhsatı Sahibi Oldu