Yılmaden Holding olarak 4 kıtada 6 ülkede yürüttüğümüz madencilik ve metal üretim faaliyetlerimizde çevre ve iş güvenliği konularına özel hassasiyet gösteriyoruz. Operasyonlarımızda yerel ülke standartlarının yanı sıra, uluslararası standartları da sağlamak öncelikli hedefimiz. Bu sayede, holding çapında benimsenen ve tüm işletmelerimizde üst seviyede uygulanan bir çevre ve iş güvenliği kültürü oluşturmayı başardık. Aksi takdirde Rusya ve Kazakistan gibi hem iklimsel hem de ticari ve politik zorluklar içeren ülkelerde, İsveç ve ABD gibi çevre kanunlarının en üst seviyede uygulandığı ülkelerde, Kolombiya gibi coğrafi ve siyasi güçlüklerin aşılması gereken deniz aşırı bölgelerde operasyonlarımızı yıllardır başarıyla sürdürmemiz mümkün olamazdı.

Bu anlayışla, bünyemize kattığımız işletmelerin tamamında birçok alanda fark yaratarak daha çevreci ve güvenli üretim yapmanın yanında karlılığımızı da önemli ölçüde arttırdık. Sürdürülebilir madencilik açısından örnek teşkil ederken, halkın ve ulusal kurumların güvenini kazanarak bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağladık. Yılmaden Holding’in kısa zamanda Türkiye’nin en büyük krom cevheri ve ferrokrom üreticisi olmasının yanında, dünyanın da bu alandaki sayılı ve saygın madencilik şirketleri arasına girmesinin altında yatan en önemli neden bu anlayıştır.

İşletmelerimizde üretimin çevresel etkisini bertaraf etmeye yönelik önlemlerimiz her yıl planladığımız yatırım kalemlerinin en büyük kısmını oluşturuyor. Üretim sırasındaki tüm çıktılarımız mevcut atık yönetim planımız Dr. Cemil Acar Cevher Zenginleştirme Ar-Ge ve
Kalite Direktörü Kromit Madenciliğinde Atık Yönetimi ve Yılmaden Holding Sıfır Atık Hedefi
çerçevesinde hem nicelik hem nitelik açısından değerlendirilerek uygun kategorilerde sınıflandırılıyor. Daha sonra, kategorilerin gerektirdiği atık bertaraf önlemleri yerel ve uluslararası standartlara göre belirleniyor ve hassasiyetle uygulanıyor.

Yazının tamamı Madencilik Türkiye Dergisi 94. sayı 112. sayfadadır.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikSoma Faciasının Yedinci Yıldönümü
Sonraki İçerikDAMA Mühendislik, Liberty Gold’un Çanakkale TV Tower Projesi Kaynak Tahmini Raporunu Hazırladı