Netcad, otuz beş yıl önce Türkiye yazılım sektörüne giriş yaptığında kullanıcıları en büyük Ar-Ge ekibiydi. O günden bugüne her bir geri bildirimi dikkate alarak, programlarına ince ince işledi, gitgide gelişti ve büyüdü. İşte bu bakış açısı herkesin emeğiyle Netcad’i Türkiye’nin yazılımı yaptı.

Bu misyon ile ilkleri hayata geçirmeyi kendine görev edinen Netcad, Türkiye’nin ilk yerli madencilik yazılımını da ülkemize kazandırdı. Gururla büyüttüğümüz maden yazılımlarımız
bugün NETMine akıllı madencilik çözüm ailesiyle ülkemizin dört bir yanında kullanılıyor, kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştırıyor. Bizler sözü kullanıcılarımıza bıraktık ve ürünlerimizin hayatlarına nasıl dokunduğunu onlardan dinledik.

Mustafa AKER
Açık Ocak İşletmeleri Müdürü – Jeoloji Mühendisi

Netcad-NETPROMine programları AR-GE çalışmalarımızda ve Açık Ocak işletmelerimizde özellikle de cevher üretiminde önemli bir rol oynuyor. Bu programlar sayesinde, az maliyet ile yüksek üretim gerçekleştiriyoruz. Netcad’i sadece bir harita yazılımı olarak düşünmek yanlış olur. Maden sektöründe de yol arkadaşımızdır kendisi.

Mert ÖZDOĞAN
Maden Mühendisi

Kullanıcı dostu ara yüzü ve hızlı modelleme özelliği ile işlerimizi kolaylaştıran NETPROMine’ı birçok açık ocak kömür projesinde jeoteknik veriler ile jeolojik verileri entegre edip uygun şev tasarımları oluşturmada, optimum ocak sınırlarını belirlemede, dekapaj miktarı ve rezerv hesaplamalarında kullandım. Tam bir fiyat performans ürünü olan NETPROMine uygulamasını kesinlikle tavsiye ederim.

Tuğçe LEBLEBİCİ
Jeoloji Yüksek Mühendisi

NETPROMine, yer altı ve yer üstü ocak operasyonlarımıza etkin bir şekilde yön veriyor. Basamak dizayn parametrelerini sisteme aktardığımda, saha koşullarına uygun basamak planını ve kazı hacimlerini hızlıca oluşturuyor. Kullanımı kolay arayüzü ve pratik yapısı sayesinde operasyonlarımıza hız kazandırıyor, süreçleri etkin bir şekilde yönetmemize olanak tanıyor.

Ergün KUŞ
Genel Koordinatör

Netcad ailesini NETPROMine ile madencilik sektörüne yaptığı büyük katkıları için tebrik ediyorum. Açık ocak tasarımı, cevher modellemedeki kesit araçları ve bloklamada sağladığı kolaylıklar ile bizi çok rahatlattı. Başarılarınızın devamını diliyorum.

Yazının Devamı Madencilik Türkiye Dergisi’nin 122.sayısındadır.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikUlusal Bakır Zirvesi İstanbul’da Gerçekleştirildi
Sonraki İçerikUmut Rallas: “Turmet Madencilik Olarak 2026 Yılına Kadar Yeşil Dönüşüm ve Dijitalleşme Süreçlerini Tamamlamayı Hedefliyoruz”