lapseki

Uluslararası Siyanür Yönetim Enstitüsü (ICMI), TÜMAD Madencilik’in Lapseki Altın Madeni’nin ‘Uluslararası Siyanür Yönetim Kodu’na tam uygunluk sertifikası aldığını duyurdu.

ICMI yaptığı açıklamada Lapseki Altın ve Gümüş Madeni’nin bağımsız üçüncü taraf denetçiler tarafından hazırlanan ve madeni, kurumun doğrulama protokolüne göre değerlendirerek Siyanür Yönetim Kodu’nun ilkeleri ve uygulama standartları ile tam uyumlu bulan Ayrıntılı Denetim Bulguları Raporu’nun kendilerine ulaştığını ve kabul edildiğini açıkladı.

Siyanür Yönetim Kodu, siyanür kullanılarak altın ve gümüş üretimi ile uğraşan ve bu siyanürü üreten, taşıyan ve depolayan şirketlerin siyanürün güvenli ve çevreye duyarlı yönetimine odaklanan, gönüllülük ilkesine dayalı bir sertifika programıdır. Birleşmiş Milletler Çevre Programı himayesinde çok paydaşlı bir yönlendirme komitesi tarafından geliştirilmiş olan ve madencilik sektöründeki en köklü sertifika programları arasında yer alan Siyanür Yönetim Kodu, işletmeyi bulunduğu bölgenin yürürlükteki yasa ve yönetmeliklerine uyma konusundaki mevcut yükümlülüğünü tamamlamayı amaçlamaktadır.

2020 yılı içerisinde ICMI’ye başvurarak onay alan TÜMAD Madencilik ilk başvurusunu izleyen üç yıl içinde ve sonrasında doğrulama denetimlerini gerçekleştirmeyi taahhüt eden ilk yerli sermayeli Türk maden şirketi olmuştu.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikTürkiye, Paris İklim Anlaşmasını Onaylayarak Taraf Ülke Oldu
Sonraki İçerikCezayir Türkiye’ye Enerji ve Madencilik Alanlarında İş birliği Teklif Etti