Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısında güncel gelişmeleri değerlendiren ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Küresel salgın döneminde artan mermer ihracatımız, son 6-7 ayda bir durgunluk içine girdi. Bu sektörümüzde yeni pazarlar bulmak, yeni firmalarla temasa geçmek gerekiyor.” dedi.

Gazete 3’de yer alan habere göre Serteser, ATSO Meclisi’nin 2023 yılı Eylül ayı olağan toplantısında güncel gelişmeler hakkında değerlendirmede bulunarak, “Odamız’ı temsil anlamında önemli toplantılara katıldığımız bir ayı geride bıraktık. Daha önce de belirttiğimiz gibi ‘Güçlü Temsil, Rekabetçi Şehir’ anlayışı ile Odamızı en iyi şekilde temsil ediyor, sektörlerde yaşanan sorunların çözümüne katkı sağlıyoruz. İlimizi tanıtırken, şehir dışından gelen misafirlerimizi ağırlarken ‘mermerin, lezzetin, termalin, tarihin başkenti’ ifadelerini kullanıyoruz. Doğal zenginliklerimizden birisi olan mermer, istihdam ve ihracat bakımından çok önemli konumda. Küresel salgın döneminde artan mermer ihracatımız, son 6-7 ayda bir durgunluk içine girdi. Bu sektörümüzde yeni pazarlar bulmak, yeni firmalarla temasa geçmek gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) kapsamında ATSO olarak mermer sektörünün ihracatının geliştirilmesi için “Afyon Mermeri Dünyanın Her Yerinde-Marble Earth” adını taşıyan bir proje hazırladıklarını belirten Serteser, “Projemiz kabul edildi. 3 yıl sürecek olan projemiz kapsamında ihtiyaç analizi ziyaretlerimizi geçen hafta tamamladık. Projenin bundan sonraki aşamaları hakkında da her Meclis toplantımızda sizleri bilgilendirmeyi planlıyorum. Burada şunu özellikle vurgulamak gerekiyor: Projemiz kapsamında 61 milyon TL’ye kadar hibeden yararlanabileceğiz. Ancak bu hibe miktarı konusunda yanlış anlaşılmaya da fırsat vermememiz gerekir. Proje kapsamında İhtiyaç Analizi, Eğitim, Danışmanlık, Tanıtım, Proje Hazırlık Evresi, Dış Ticaret Yönetimi, Markalaşma, Ortak Pazar Araştırmaları, B2B (İkili İş Görüşmeleri), Tesis ve Mesleki Kuruluş Ziyaretleri, Yurtdışı Pazarlama Faaliyetleri, Stantlı Yurtdışı Fuar Katılımı, Sanal Yurtdışı Pazarlama Faaliyetleri aşamaları yer alıyor. 61 milyon TL, projede belirttiğimiz aşamalar harfiyen uygulandığında, projeye katılan firmaların yararlanacakları en üst düzeyde, toplam para miktarıdır.” diye konuştu.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikEylül Ayı Maden İhracatı 487 Milyon Dolar Oldu
Sonraki İçerikBeypazarı’nda Faaliyet Gösteren Kömür Ocağında Göçük Meydana Geldi
Volkan Okyay
Yazı İşleri Müdürü - Maden Mühendisi / İş Güvenliği Uzmanı / Madencilik Türkiye Dergisi / Maden Mühendisleri Mesleki Gelişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi