Madenlerde güvenlik kültürünün yönetimi, gelişimi ve sektörün sorunlarının tartışılması amacı ile “Güvenli Madencilik Kültürü Paneli” düzenlendi. Düzenlenen panele MİGEM Genel Müdürü Mithat CANSIZ, TTK Genel Müdürü Kazım EROĞLU, TTK Genel Müdür Yardımcısı Safa TOPUZ, MİGEM Genel Müdür Yardımcısı Uğur Salih UÇAR, MİGEM Eğitim ve AR-GE Daire Başkanı Mehmet TOMBUL, Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Maden İşletme Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bahtiyar Ünver, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığından İş Başmüfettişi Yener ŞENTÜRK’ ün yanı sıra TTK bünyesinde rödovansçı olarak faaliyet gösteren firmaların üst düzey yöneticileri ve MİGEM bünyesinde faaliyet gösteren ilgili daire başkanları ve koordinatörler katıldı.

Panelin ev sahipliğini üstlenen MİGEM Genel Müdürü Mithat CANSIZ, İş sağlığı ve güvenliğine büyük önem verdiklerini ve kazalar için sıfır tolerans prensibiyle çalıştıklarını vurguladı. Temel felsefelerinin önce insan, sonra üretim olduğunun altını çizen CANSIZ, MİGEM in değişim dönüşüm programı kapsamında denetimlerin sıklaştırıldığını ve MİGEM’in bu konu üzerinde hassasiyetle durduğunu anlattı.

Panel kapsamında “İş Kazalarının Nedenleri İşverenlerin İdari, Hukuki ve Cezai Sorumlulukları” başlıklı bir sunum gerçekleştiren MİGEM Eğitim ve AR-GE Daire Başkanı Mehmet TOMBUL, kömür madenciliğinde ve madencilik sektörünün genelinde yaşanan kazalar ve sebeplerini katılımcılara aktardı. TOMBUL, yaşanmış kazalar sonucunda oluşan hukuki sorumlulukları ve yaşanmış örnekleri katılımcılar ile paylaştı.

“Dünyada Güvenli Madencilik Yaklaşımı” üzerine bir konuşma yapan Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Maden İşletme Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bahtiyar Ünver dünya standartlarında hazırlanan projeler üzerine bilgi verdi. Araştırma faaliyetlerine verilmesi gereken öneme dikkat çeken Ünver, bir konuda (üretim, verim, rezerv miktarı, fiziksel ve diğer özellikler) ne kadar çok bilgi sahibi olunursa, o kadar az risk oluşacağını vurgulayarak, iş verimi sağlandığı takdirde iş güvenliğinin de en üst düzeye çıkacağını belirtti. Ayrıca Kömür madenciliği konusunda en temel sorunun metan gazı olduğunun altını çizen Ünver; metan gazı ile ilgili kazaların dikkatli bir şekilde incelenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Son bölümü TTK ve rödovansçıların sorunlarına ayrılan panel, Prof. Dr. Bahtiyar ÜNVER’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen soru cevap bölümüyle sona erdi.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikUMREK Üye Atamaları Gerçekleştirildi
Sonraki İçerikMermer Üreticileri Ankara’da Bir Araya Geldi