Bu yıl ikincisi organize edilen Maden-Tek 2024, Maden Endüstrisi Teknoloji Günleri 12-13 Aralık’ta Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü Tunçalp Özgen Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Maden dünyasının en büyük isimlerini bir araya getiren etkinlikte Netcad, sektöre büyük bir soluk getirecek yeni kaynak kestirim yöntemini tanıttı.

Madencilik Türkiye Dergisi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve yoğun bir katılıma sahne olan etkinliğe standıyla ve sunumuyla katılan Netcad, dikkat çeken firmalardan bir tanesi oldu. Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Kaynak Modelleme oturumunda söz alan Netcad, “NETPROMine ile Yeni Bir Kaynak Kestirim Yöntemi: Deneysel Kopulalar ile Tenör Kestirimi” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Sektöre Yeni Bir Soluk Getirecek Netcad, maden kaynaklarının modellenmesinde en önemli
parametrelerden biri olan tenör değerlerinin kestirimi için geliştirdiği yeni yöntemi, NETPROMine ürününe ve madencilik endüstrisine kazandırarak, sektördeki yenilikçi ve endüstri odaklı yaklaşımının başarısını kutluyor. Bu yöntem, 2025 yılı içerisinde yayınlanacak yeni NETPROMine sürümü ile kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Bu yeni yöntem, çok yönlü bağımlılık yapılarının incelenmesi yeteneği ile zengin bir yapısal ilişki bilgisi sunarken, anizotropik yapıya sahip maden yataklarında daha gerçekçi tenör tahminlerine olanak sağlamaktadır. Ayrıca, gerçek değerlerin tekdüze (uniform) değerlere dönüştürülerek kestirim işlemi gerçekleştirilmesi sayesinde, lokal ve global ölçekteki aykırı (outlier) değerlerden etkilenmemektedir.

Netcad, bu yenilikçi yaklaşımıyla madencilik sektöründe kaynak modelleme süreçlerine bilimsel dayanaklı ve pratik bir çözüm sunmayı hedefliyor.

Yazının Devamı Madencilik Türkiye Dergisi’nin 124.sayısındadır.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Önceki İçerikÜretim Kapasitelerine Göre Dünyanın En Büyük Bakır Madenleri
Sonraki İçerikBüyük Maden Jeoloğu Dr. Tandoğan Engin’in Ardından…