Epiroc, bataryalı-elektrikli araç teslimatlarını hızlandırmasıyla birlikte sahada üretkenlik, CO2 emisyonlarının azaltılması ve müşteri memnuniyeti konularında çok iyi sonuçlar almaya başladı. Smart ve Green serileri ise sıfır emisyon teknolojisi ve otomasyonun faydalarını öne çıkarmak için atılacak bir sonraki adım olacak; bu gayretler, sürdürülebilirlik alanında kurulacak güçlü ortaklıklar ve girişimlerle desteklenecek.

Epiroc’un Yer Altı Bölümü, Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sarah Hoffman, “Madencilik, modern toplumun temel unsurlarından biridir ve fosilsiz enerji kaynaklarına geçiş için elzemdir. Bu yüzden şirket olarak, ihtiyacımız olan metalleri ve mineralleri mümkün olan en sürdürülebilir şekilde çıkaracak ekipmanları temin etmek istiyoruz.” diyor.

Epiroc şimdi yer altı bataryalı-elektrikli ürün yelpazesini Smart ve Green markalarıyla yeniliyor ve aynı zamanda filosunu, ileride geliştirilebilecek sıfır emisyon potansiyeline sahip diğer teknolojileri de içerecek şekilde genişletiyor. Bataryayla çalışan bu makineler Epiroc’un Makine Kontrol Sistemi RCS ile donatılıyor; bu sayede otomasyon ve uzaktan kontrol gibi akıllı işlevlere hazır hale getiriliyor.

“Hücre seviyesinden bataryaların geri dönüşümüne kadar her adımda dünyanın en çevreyle dost makinelerini üretmek konusunda kararlıyız. Şimdi ürünlerimize akıllı işlevselliği de ekleyerek güvenliği, üretkenliği ve makine kullanılabilirlik oranını daha da üst seviyelere taşımaya çalışıyoruz.” Sarah Hoffman, Epiroc Yer Altı Bölümü Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı

Epiroc aynı zamanda RCS ile donatılmış dizel motorlu serisi için de Smart markasını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Elektrikli serilerde olduğu gibi, akıllı makinelere, Epiroc’un 6th Sense çözümü ile ek işlevsellik kazandırılıyor. Bu seriye dahil edilen makine modelleri yeni görsel tasarımlar ve yeni ürün adları ile satışa sunulacak.

Elektrik serisinde kullanılan bataryalar, kendini dünyanın en çevre dostu pillerini üretmeye adamış Northvolt şirketiyle üretiliyor. Malzeme tedariki için kaynak kullanımı, insanlara ve gezegene karşı olumsuz etkilerden arındırılmış bir tedarik zincirini güvence altına almak için etik yollarla yapılmalı. Enerji yoğunluğu yüksek piller, uluslararası standartlarla onaylanmıştır ve çok katmanlı bir güvenlik sistemi ile donatılmıştır.

Epiroc’un diğer sürdürülebilirlik girişimlerinden biri de madencilik ekipmanlarının üretiminde fosilsiz çelik kullanımını garanti etme hedefi doğrultusunda İsveçli çelik üreticisi SSAB ile yapılan ve kısa bir süre önce duyurulan ortaklık. SSAB ile yapılan ortaklık, Epiroc’un CO2 emisyonlarını yarıya indirme hedefini de içeren iddialı 2030 sürdürülebilirlik hedefleriyle de son derece uyumlu bir adım.

Epiroc’un hem kendi operasyonları hem de Epiroc ekipmanlarını kullanan müşterilerinin operasyonları çerçevesinde emisyonları azaltma hedefleri, 2021 yılında Bilim Temelli Hedefler girişimi (SBTi) tarafından da onaylandı. SBTi, Epiroc’un iklim hedeflerinin, küresel ısınmayı maksimum 1,5°C’de tutma hedefiyle uyumlu olduğunu, Paris İklim Anlaşması ve iklim biliminin en son hedefleriyle de tutarlı olduğunu doğruladı. Epiroc, tam kapsamlı emisyonsuz yer altı ürünleri yelpazesini 2025 yılına kadar piyasaya sunmayı hedefliyor.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikKlaus Union: “Kalite Başarımızdır”
Sonraki İçerikSanal Gerçeklik (VR) Teknolojisinin Önemi