Cavex® hidrosiklonların, Enduron susuzlandırma elekleri ile birlikte kullanılarak nasıl güvenilir, verimli ve düşük bakım gereksinimli bir kum yıkama tesisi elde edildiğini inceliyoruz.

Dünyadaki kum ve agrega işletmelerinde, helezon kum yıkayıcılar (sand screw washers) gibi geleneksel yıkayıcılar yerlerini daha verimli ve kompakt olan kum yıkama tesislerine bırakmaktadır. Bu tesisler helezon kum yıkayıcılar yerine hidrosiklonları ve susuzlandırma eleklerini kullanarak daha düşük bakım gereksinimi ve daha az su tüketimi sunmalarının yanı sıra daha güvenilir olmaları ile öne plana çıkmaktadır.

Daha önce yayınlanan makalemizde Weir’in kum yıkama tesislerinde kullanılan ürünleri arasında yer alan Cavex® hidrosiklonların sunduğu avantajlara değinmiştik. Bu makalemizde ise proseste bir sonraki adım olan ve Cavex® hidrosiklonun tahliye çıkışının hemen altında bulunan Enduron® susuzlandırma eleğinin faydaları hakkında bilgi verecek, kum yıkama tesisinin başarısını sağlamak için ürünlerimizin birbiri ile olan ilişkisine odaklanacağız.

Enduron Susuzlandırma Elekleri: Emsallerinden Bir Adım Önde

Enduron® susuzlandırma elekleri, etkin partikül sınıflandırmasını, uzun aşınma ömrüyle birleştirerek tesisinizin başarısında hayati bir rol oynamaktadır.

Enduron® susuzlandırma elekleri proses sırasında, ağırlıkça %65-70 katı içeriği olan hidrosiklon beslemesini alarak satışa hazır, susuzlaştırılmış bir ürün sunmaktadır.

Negatif eğimli olan elekler doğrusal bir hareket sergilemektedir. Bu, ürünün %5-10’luk bir eğim ile yer çekiminin aksi yönünde hareket ettirildiği anlamına gelmektedir. Bu süreç, yalnızca doğrusal hareket uyarımı ile gerçekleştirilebilmektedir. Elekler, yerçekimi yardımı ile suyun eğim doğrultusunda hareket ederek oluklara akmasını sağlamakta ve sonuç olarak kuru bir kum ürünü oluşturmaktadır.

Yazının devamı Madencilik Türkiye Dergisi 96. sayı 56. sayfadadır.

Yazının devamını buradan okuyabilirsiniz.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Önceki İçerikTÜMAD 3. Kez Doğal Kaynaklar Dalında En İyi Proje Finansmanı Ödülünü Kazandı
Sonraki İçerikPark Elektrik, Konya Ilgın İşletmesi’nde Üretilecek Kilin Satışı Konusunda Sözleşme İmzaladı