RPMGlobal Türkiye Danışmanlık Hizmetleri, Gübretaş Söğüt Altın Projesi kapsamında başarıyla gerçekleştirdiği maden kaynak ve rezerv tahmini çalışmaları ile hızla genişlemekte olan Türkiye madencilik sektöründeki yerini sağlamlaştırdı.

Danışmanlık ve müşavirlik hizmetleri sağlama noktasında, bulunduğu sektör liderliği konumunu güçlendiren RPMGlobal, Gübretaş uhdesinde bulunan Söğüt Altın Madeni Projesi için UMREK ve JORC standartlarında maden kaynak ve rezerv raporlarını tamamladı.

Bu çalışma, 2019 yılında zorunlu hale getirilmesinden sonra Borsa İstanbul’da (BIST) işlem gören bir şirketin, UMREK Kodu standartlarında ilk maden rezervi açıklaması olması açısından önem arz etmektedir.

Kıdemli Maden Mühendisi Egemen Saygın ve Danışman Jeolog Tunahan Kılıç’ın RPMGlobal Türkiye ekibine katılmaları ve beraberlerinde getirdikleri arama, işletme ve danışmanlık alanlarındaki üst düzey endüstri tecrübeleri de RPMGlobal’in büyüyen Türkiye pazarındaki başarısına önemli katkılar sağlayacak.

RPMGlobal Danışmanlık Hizmetleri Genel Müdürü Philippe Baudry, Türkiye’de madenciliğin yüksek potansiyelini ve RPMGlobal’in rolünü vurgularken, “Türkiye’de Madencilik sektörü genişlerken, RPMGlobal Türk şirketlerini birçok alanda desteklemek için fırsatları değerlendirmeye devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

Baudry sözlerine şu şekilde devam etti: “Sahadaki uzman ekibimiz, önemli projelerin geliştirilmesinde güçlü itibarımızın ve kaliteli hizmetimizin bir yansıması olan madencilik çalışmaları ve uyumluluk raporlarının hazırlanmasında, madencilik alanında yatırım yapan şirketlerle bilgi ve deneyimlerini paylaşmaktadır.

Türkiye ekibimizin yakın zamanda genişlemesi, bölgesel varlığımızı güçlendirerek pazar payımızı arttırma stratejimizin kritik bir parçasıdır. Türkiye ofisimiz, çevre bölgelerdeki maden şirketlerinin RPMGlobal’in küresel kabiliyetlerine erişmesinde mükemmel bir temel sağlamaktadır.”

RPMGlobal, Türkiye madencilik sektörüne uzman tavsiyeleri ve çözümleri sunma noktasında kararlıdır. Yakın zaman önce Yerbilimleri ve Maden ve Metalürji Profesyonelleri Birliği’nin (YERMAM) kurumsal bir üyesi olurken RPMGlobal’in bölgedeki rekabetçi yapısı, Türkiye’de kendi bünyesinde UMREK Yetkin Kişi’lerine sahip az sayıdaki danışmanlık firmalarından biri olmasına, endüstride talep gören JORC, UMREK ve NI 43-101 gibi uyumluluk raporlarının hazırlanmasındaki uzmanlığına dayanmaktadır.

RPMGlobal Danışmanlık Hizmetleri yakın zamanda, Elbistan’ın 25 kilometre kuzeybatısında 1.800 MW’lık bir elektrik santrali kurmayı planlayan Elektrik Üretim AŞ için gerçekleştirdiği ön fizibilite çalışması da dahil olmak üzere, Türkiye’nin iç enerji stratejisi doğrultusunda bir dizi önemli projeyi de tamamlamıştır.

Baudry, Türkiye’de gelişen projeler ve güçlü arama faaliyetleri neticesinde, RPMGlobal’in bağımsız değerlendirme, yönetim ve yatırımcı durum tespiti hizmetlerindeki uzmanlığına yönelik talebin artacağı kanaatinde bulunurken, “Küresel madencilik sektörüne danışmanlık hizmeti sunma konusunda önde gelen ve alanında 50 yıldan fazla tecrübeye sahip olan RPMGlobal, Türkiye’nin gelişen ve dinamik madencilik sektörüne fayda sağlamak için çalışmalarını sürdürecektir.

Uzman tavsiyelerimiz ve yenilikçi yazılım çözümlerimizle, madencilik değer zincirinin her aşamasına katkı sağlamak için bölgedeki işverenlerimizi, projeleri ve operasyonları desteklemeye kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

RPM Hakkında:

RPMGlobal Holdings Limited (ASX: RUL) [RPMGlobal] madencilik yazılım çözümlerinin, danışmanlık hizmetlerinin, profesyonel gelişimin sağlanması ve geliştirilmesinde dünya lideridir. 1968’e kadar uzanan geçmişi ile RPMGlobal, büyümelerini desteklemek için her boyut ve emtiada madencilik şirketlerinin güvenini kazanmıştır. Evrensel uzmanlığı, son 50 yılda 125’ten fazla ülkede gerçekleştirdiği çalışmalar ve güçlü ekonomik ilkelere dayanan madenciliğe yaklaşımı sayesinde elde edilmiştir.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Önceki İçerikMTA Genel Müdürü Cengiz Erdem Görevden Alındı
Sonraki İçerikMAPEG’ten 2020 Yılı Ruhsat Bedelleri Hakkında Duyuru