RPMGlobal, Avustralya merkezli Nitro Solutions ile bir satın alma anlaşması imzaladı. RPMGlobal, madencilik endüstrisine gerekli çevre izinleri, çevresel etki değerlendirmesi (ÇED), çevre denetimleri, uyumluluk raporları (durum tespiti), çevre ekonomisi, politika ve mevzuat alanlarında kalite odaklı SSÇY hizmetleri sağlayan bir şirket olan Nitro Solutions’ı satın alması sonrası bünyesinde Sosyal Sorumluluk ve Çevre Yönetimi Bölümünü hayata geçirdi.

RPMGlobal bünyesinde faaliyet gösterecek olan SSÇY bölümünün, Nitro’nun şu anki CEO’su ve kurucusu olan Ngaire Tranter tarafından yönetileceği belirtilirken bölümün hayata geçmesi ile RPMGlobal’ın dünya çapındaki SSÇY profesyonellerinin tek bir çatı altında toplanacağı ifade edildi.

RPMGlobal CEO’su Richard Mathews anlaşma ile ilgili şu yorumlarda bulundu: “Nitro ve RPMGlobal’ın mevcut SSÇY ekiplerinin, tecrübe ve birikimlerinin birleştirilmesinin ardından özel bir SSÇY bölümü oluşturulacaktır. Madencilik ve SSÇY danışmanlarımız dünya çapında çok sayıda proje gerçekleştirmiş olsa da RPMGlobal şimdiye kadar yalnızca SSÇY’ye odaklanan özel bir bölüme sahip değildi. Ngaire ve ekibinin, SSÇY alanında dünya çapında bir üne sahip olması bize madenciliği sıfırdan bilen ve anlayan bir SSÇY ekibinden yararlanarak dünya standartlarında, madencilik odaklı bir SSÇY işi kurabileceğine dair büyük bir güven vermektedir.”

Nitro Solutions’un kurucusu olan Ngaire Tranter, yapılan anlaşma ile ilgili olarak, ekibinin son altı yılda inşa ettiği işten gurur duyduğunu ve madencilik şirketlerinin SSÇY performanslarını iyileştirmek için harekete geçmelerine yardımcı olmaya devam etmeyi dört gözle beklediğini paylaştı.

Ayrıca Tranter, şu ifadeleri kullandı: “Küresel ölçekte bir organizasyonun parçası olma fırsatı, dünyanın heryerinde SSÇY’nin benimsenme hızının artması ile artan gereksinimlere cevap vermemize yardımcı olacaktır. RPMGlobal’ın son derece gelişmiş yazılım ürünleriyle desteklenen üst düzeyde bir madencilik SSÇY hizmetleri sağlama konusundaki kararlılığı oldukça açıktır. Ben ve ekibin tüm üyeleri bu heyecan verici yolculukta RPMGlobal’e katılmayı gerçekten sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Dünya çapındaki orta ve büyük ölçekli maden şirketlerinin, geniş bir toplumsal taahhütle yola çıktıkları karbondan arındırma ve net sıfır emisyon elde etme hedeflerinin 2050 yılına kadar gerçekleştirilmesi adına çalışmalarını hızlandırdıkları biliniyor. RPMGlobal ise bu çalışmalara SSÇY odaklı hizmet sunmak için yazılımlarından ve alanında uzman danışmanlarının tecrübelerinden yararlandığını aktardı.

Tranter, Nitro’nun RPMGlobal ile birleşmesini, gün geçtikçe artan sürdürülebilirlik taleplerini karşılamaya çalışan madencilik şirketlerine karbondan arındırma, çevre yönetimi ve işletme ruhsatları gereksinimleri konularında destek sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendirdi.

Richard Mathews ise RPMGlobal’ın SSÇY alanındaki bu girişiminin sadece bir başlangıç olduğunu belirterek madencilik hizmetleri alanında elde edilen tecrübe ve izlenilecek bir dizi strateji ile bu bölümün gelişmesi ile ilgili planlar olduğunun altını çizdi. Ayrıca, hızla gelişen bu pazarda RPMGlobal teknoloji bölümünün Sosyal Sorumluluk ve Çevre Yönetimi projelerine hizmet sağlaması adına RPMGlobal bünyesine katabilecek ya da alternatif olarak üretebilecek yazılımların belirlenmesi noktasında Nitro ekibinin tecrübelerinden yararlanacaklarını vurguladı.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikÇöpler Altın Madeni 2021 Yılının İkinci Çeyreğinde 75,754 Ons Altın Üretti
Sonraki İçerikSürdürülebilir Madencilik için Taştan Kâğıt Üretimi Hedefleniyor