RSC, yaklaşık iki yıl önce Ankara’daki resmi ofisini Türkiye temsilcisi Dr. Özgür ACIR’ın yönetiminde açtı ve o günden bu yana başta COVID-19 pandemisi olmak üzere küresel piyasalarda çok fazla gelişme yaşandı.

Söz konusu pandeminin etkilerine rağmen, RSC’nin saygın, dinamik ve proaktif iş modeli sayesinde gerek Türkiye, gerekse dünyanın çeşitli bölgerinde yüklendiği projelerinin sayısı istikrarlı bir şekilde artmaya devam etti.

İçinden geçtiğimiz günlerde dünyanın tekrar açılmaya başlamasıyla birlikte, özellikle baz metaller ve genelde madencilik sektörüne geri gelmeye başlayan yatırım sermayesi, RSC’nin hem mecvut hem de yeni müşterilerine sunduğu danışmanlık hizmetlerinde dikkat çekici bir yükseliş meydana getirdi.

Madencilik ve Aramacılık Sektörünün Tüm Alanlarında Hizmet Veren Uluslararası Bir Şirket

RSC, yüksek standartlardaki hizmetleri, ekonomik ölçekteki fiyatlandırma politikası ve 2021 yıl başından itibaren Kaynak ve Rezerv Grubu’nun dünya çapındaki ofislerinin artan kapasite
ve imkanları ile küresel ölçekte pek çok maden arama ve işletme firmasının danışmanlık hizmetlerinden faydalanmak için ilk aradığı adreslerden birisidir.

Türkiye’deki İşlerimiz

RSC son yıllarda çeşitli vesilelerle farklı projeler kapsamında Türkiye’de çalışmakta olduğu için ülkenin madencilikteki potansiyelini bilmekte ve sektördeki gelişmeleri yakından takip
etmektedir. Bu kapsamda ülkedeki müşterilerimize kaynak ve rezerv tahmini, QA/QC denetimleri, uluslararası standartlarda teknik raporlama (Ekonomik Değerlendirme, Kapsam Belirleme Çalışmaları, Fizibilite Etüdleri vd.), teknik doğrulama ve jeolojik modelleme konularında hizmet vermekteyiz.

Uluslararası En İyi Standartlarda Liderlik

RSC, Türk madencilik sektörünün son zamanlarda uluslararası standartlara entegre olma çabalarını yakından takip etmektedir. Bu yüzden; gerek müşterilerine, gerekse bütün olarak
ülkenin madencilik sektörüne önemli bir katma değer sağlayabileceğine inanmaktadır. Zira RSC’nin kod uyumlu raporlama, teknik değerlendirme, eğitim ve danışmanlık alanlarında dünya çapında önemli bir tecrübesi bulunmaktadır.

RSC sadece son üç yılda, dünya çapında etkin olan pandemiye rağmen, 100’ün üzerinde yüksek dereceli teknik değerlendirme, kaynak ve rezerv tahmini, proje değerlendirme ve raporlama çalışmasını başarıyla tamamlamıştır. Tüm bu raporlama faaliyetleri JORC, CIM ve UMREK kodlarına uygun gerçekleşmiştir.

Bu bağlamda RSC’nin Yönetici Direktörü ve Baş Kaynak Jeoloğu René Sterk, (aynı zamanda ülkemizde akredite edilmiş ilk yabancı uyurklu UMREK Yetkin Kişisi) YERMAM ile işbirliği içerisinde, JORC standartlarında yakında yapılması planlanan değişiklikler hakkında kısa zaman önce Ankara’da geniş katılımlı bir eğitim vermiştir.

Yazının devamı Madencilik Türkiye Dergisi 98. sayı 28. sayfadadır.

Yazının devamını buradan okuyabilirsiniz.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikTürkiye’de Maden Projelerine Yatırımda Risk Algısı
Sonraki İçerikKoza Altın, 2021 Yılı 9 Aylık Dönemde 239 Bin 898 Metre Karotlu Sondaj Gerçekleştirdi