Derrick Corporation/Amerika firması bilindiği üzere yaş & kuru eleme ve susuzlandırma ekipmanları üretimi konusunda uzmanlığını dünya çapındaki referanslarıyla kanıtlamıştır.
Günümüz koşullarında artan madencilik maliyetleri, azalan cevher fiyatları ve incelen serbestleşme boyutuna karşılık işletmecilerin işletme maliyetlerini düşürmenin yollarından birisi de tesislerde kullanılan enerjinin yaklaşık %50’sini tüketen öğütme devreleridir.

Öğütme devrelerindeki optimizasyonun cevherin karakteristiği, maden yönteminden zenginleştirme yöntemine kadar ayrılmaz bir bütün olup komple değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu noktada öğütme devresindeki performans artışında, maliyetlerin azaltılmasında büyük bir rol oynayan sınıflandırma ekipmanları yer almaktadır. Derrick firmasının tıkanmaz, uzun ömürlü Polyweb® poliürethan panelleri ve yüksek hızlı düşük genlikli patentli Derrick® vibratörleri ile donatılmış yüksek kapasiteli Stack Sizer® ekipmanları öğütme devrelerinin vazgeçilmezi niteliğindedir.

Çalışmanın Öz Geçmişi

Lima/Peru‘nun güney batısında bakır, kurşun, çinko üretimi yapan Minera Cerro Lindo tesisindeki bilyalı değirmen 4,5×7 metre ebatlarında 26”lik hidrosiklonlarla kapalı devre çalışmaktadır. Hidrosiklon beslemesinde 75 mikrondan 500 mikrona kadar partiküller bulunan ve mevcut kapasitesini 275 t/s‘a çıkarmak isteyen Minera Cerro Lindo tesisindeki öğütme devresindeki devreden yük yaklaşık olarak %244’dü. Mevcut tesisin çalışma koşulları Tablo 1’de ve akım şeması Figür 1’de yer almaktadır.

Çözüm

Peru’da bulunan Brocal ve diğer polimetalik madencilik işletmelerindeki verim kazanımından etkilenen Cerro Lindo işletmesi performans artışı için bir program başlattı. Bu amaçla Derrick firmasının Buffalo NY‘da bulunan endüstriyel ölçekli laboratuvarlarına numune yollayarak test ettirdiler ve akabinde…

Yazının devamı Madencilik Türkiye Dergisi 97. sayı 48. sayfadadır.

Yazının devamını buradan okuyabilirsiniz.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Önceki İçerikMadencilik, Akademi ve Kadın
Sonraki İçerikCS Global‘den ABD’ye 10 Milyon Dolarlık Maden Yatırımı