Temmer Mermer’in Çekyalı heykeltraş Patrik Prosko’ya yaptırdığı ‘Anamorfoz Atatürk’ eseri, bu yıl 26’ncısı düzenlenen Marble İzmir Fuarı’nda sergilendi. Mustafa Kemal Atatürk’e ait 539 eşyadan oluşan eser Atatürk’ün hayatını ve değerlerini simgeleyen objelerin birleşiminden oluştu. 

Yeraltı Haber web sitesinde yer alan habere göre 93 farklı temayı birleştiren Prosko imzalı Atatürk portresi, üç boyutlu enstalasyon olmasına rağmen doğru açıdan bakıldığında iki boyutlu bir sanat eseri olarak görünüyor. 

Eserin yapımında başrolü üstlenen Temmer Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Ağustos ayı, Zafer ayıdır bizim için. 100 yıl önce, tarihin en uzun meydan muharebesine sahne olan Sakarya, ülkemizin kurtuluş hikayesidir çünkü. 99 yıl önce, 30 Ağustos’ta ülkemizin kurtuluşu zafer ile resmileşti. Ülkemizin kurtuluş hikayesi, kurtuluşla sonuçlandı. İşte bu iki başarının mimarı Mustafa Kemal Atatürk’e olan şükran borcumuzu bir nebze de olsa ödemek adına, önemli bir çalışmayı hayata geçirmeye karar verdik. Dünyanın en iyi anamorfoz sanatçısı Patrick Prosko ile tanıştık, buluştuk ve projemizi anlattık. Temmer olarak, tarihi talihe çeviren Mustafa Kemal’in en önemli özelliğinin farklı dil, din ve etnik yapıya sahip çeşitliliğimizi birleştiren unsur olduğunu düşünerek, bu çalışma için düğmeye bastık. Aylarca farklı şehirleri, kentleri gezdik, dolaştık ve Atatürk’ü anlatan parçaları bir araya getirdik. Sizlere, bizi heyecanlandıran, gururlandıran, umutlandıran 20’nci yüzyılın dahi lideri Atatürk ile ilgili yaptığımız çalışmayı yine bir Ağustos gününde sizlerle paylaşmak isterim.” şeklinde görüşlerini belirtti.

Atatürk portresinin mimarı Çekyalı heykeltıraş Prosko ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Atatürk’ü inceleyip, anlamaya başlayınca sadece Türkiye için değil dünya için de önemli biri olduğunu anladım. Başka ülkelerde de böyle büyük bir lidere ihtiyaç olduğunu görüyorum. Atatürk zamanının ötesinde düşünen biriydi. Tüm dünyanın Atatürk’ü çok iyi anlaması lazım.”

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikMadencilik Sektöründe Kadınlar Derneği (MSKD) Yönetim Kurulu Belli Oldu
Sonraki İçerikZeytinlik Alanlarda Madenciliğin Gerçekleştirilebilmesi İçin İşletmelerin Çözüm Beklentisi