Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) 2021 yılının ilk altı ayında 385 bin 181 ton kömür satarak 186 milyon 157 bin TL gelir elde etti.

TRT Haber’de yer alan habere göre, Zonguldak’ta, TTK’ye bağlı Karadon, Kozlu, Üzülmez, Amasra ve Armutçuk maden ocaklarında üretilen taş kömürü demir çelik fabrikalarının yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarıyla vatandaşlara satılarak ülke ekonomisine kazandırılıyor.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, taşkömürü ve TTK’nin sadece Zonguldak için değil tüm madencilik sektörü, bölge ve ülkenin üretim ve istihdam hedefleri açısından büyük önem ifade ettiğini belirterek oda olarak bu hedeflere ulaşılması ve sektörün sorunlarından arındırılması hususunda çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini dile getirdi.  Hayata geçirilen Makzon projesine de değinen Demir “Ayrıca MAKZON adını verdiğimiz Zonguldak Maden Makineleri Kümelenmesi Projesi’nin gerçekleşmesinin Zonguldak’ta iki asra yaklaşan yer altı madenciliği için milat olacağı bilinciyle hareket etmekteyiz.” dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil kuruma bağlı maden ocaklarında kömür üretiminin en üst seviyesinin hedeflendiğini söyledi. Taş kömürünün her dönem önemini koruduğunu belirten Yeşil, madenciliğin dünyanın en zor sektörlerinden biri olduğunu hatırlatarak şu açıklamalarda bulundu: “Dünyanın en zor işi madencilik sektöründe çalışmaktayız. Bunun üzerine bir de salgın eklendi. Bu kolay bir iş değil. İşimizin ne kadar zor olduğunu hep beraber biliyoruz. Kentte ve ülkede yerli ve milli üretimi artırmanın yolları aranıyor. Bizler bu bilinçle her şart altında fedakârca üretmeye devam ediyoruz.”

Yeşil, taş kömürü üretiminin artırılması için atılacak adımların ülkeyi dışa bağımlılıktan kurtaracağını dile getirdi. Taş kömürünün ülke için önemini vurgulayan Yeşil şu cümleleri kullandı: “Bu rezervi dışarıya çıkarmak için madenciler olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Satış grafiğimizin her geçen gün istenilen düzeyde artacağına inanıyoruz. Türkiye’nin taş kömürüne, kentin de istihdama ihtiyacı var. Üretimi artırarak ülke sanayisinin ihtiyacına katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikTOBB Türkiye Madencilik Meclisi, Çimento ve Çimento Ürünleri Meclisi ile Ortak Toplantı Yaptı
Sonraki İçerikMadencilik Sektörünün 2021 Yılının İlk Yarısında Ülkemize Katkısı 2,8 Milyar Dolar Oldu