TÜMMER

Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER), Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali iş birliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar bileşeni altında İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi (IOHS) hibe programı kapsamında gerçekleştirilecek olan “Farkındalık Artırımı ve Deneyim Paylaşımı Yoluyla Güvenli Mermer Ocak İşletmeciliği” projesi hakkında bilgi verdi.

Yapılan bilgilendirmede; Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programının, sözleşme makamı olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütüldüğü ve izlendiği belirtilirken programın operasyon faydalanıcısının Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olduğu kaydedildi.

Aralık 2020’de imzalanan proje sözleşmesinin 1 Şubat 2021 günü itibari ile uygulamaya geçtiğini belirten TÜMMER, 16 ay sürecek projenin merkezinin Ankara olacağını, uygulamaların yapılacağı illerin ise Muğla ve Sivas olarak belirlendiğini duyurdu.

Proje ile mermer ocak işletmeciliği sektörünün ihtiyaçlarına cevap verecek bir program hazırlayarak, sürdürülebilir ve şeffaf bir İSG sistemi oluşturulacağını belirten TÜMMER kurulacak bu sistem ve başka ocaklarda deneyimler paylaşılarak, pilot uygulama bölgesi olarak seçilen Muğla ve Sivas illerindeki mermer ocaklarındaki çalışanlar, işverenler ve bunların yakın aile bireylerinde öncelikle ‘’İş Sağlığı ve Güvenliğinin Önemi’’ konusunda bilincin artırılmasının hedeflendiğini aktardı.

Bu kapsamında bir dizi eğitim gerçekleştirileceğini belirten TÜMMER bu eğitimlerin bir bölümünde sanal gerçeklik teknikleri uygulanacağını, ocak işletme faaliyeti esnasında kazaya sebebiyet veren durumların gerçeğe eş değer bir şekilde sembolize edilerek çalışanların tek tek test eğitimine tabi tutulacağını açıklarken çalışanların tüm aile bireylerine ve çocuklarına hitap edecek eğitimlerin ise uzman pedagoglarca verileceğini not etti.

Bilgilendirmede proje kapsamında yürütülen çalışmaların proje bittikten sonra ülke genelinde TÜMMER’in üyesi yerel mermer üreticileri dernekleri aracığıyla tüm yurt sathına yaygınlaştırılacağı ve eğitimlere proje kapsamında Ankara’da kurulacak bir Eğitim Merkezi vasıtasıyla devam edileceği bilgisi yer aldı.

Yayınlanan bilgilendirme ile ilgili detaylı bilgiye şu linkten ulaşabilirsiniz.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikAhmet Şentürk Kirazlı Projesi ile İlgili Soruları Cevaplandırdı
Sonraki İçerikRüstem Çetinkaya: “Madencilik Sektörü Yatırımları Hayata Geçirmeye Hazır”