Endüstriyel tesislerdeki makine ve ekipmanlar gerek yatırım maliyetlerinin yüksekliği gerekse üretim süreçlerini doğrudan etkilemelerinden dolayı işletmeler için çok değerli ürünler olarak ön plana çıkmaktadır. Bu kadar değerli ürünlerin de kendi başlarına bırakılmaları mümkün değildir.

WiserSense, farklı türlerde akıllı makine sağlığı izleme çözümleri geliştiren donanım ve yazılımla Türkiye’nin yüzde yüz yerli firması olarak faaliyetlerine devam ederken esas olarak titreşim, akustik vb. yüksek örnekleme oranlı sensörlere odaklanıyor. Şirket, titreşim ve akustiğe odaklanmasının başlıca nedeni olarak da bu verilerin makine sağlığı hakkında çok fazla bilgi verdiklerinin üzerinde duruyor.

Yaklaşık 20 yıldır titreşim alanında faaliyet gösteren WiserSense, tecrübelerinin 15 yılını ağırlıklı olarak savunma sanayi, beyaz eşya, otomotiv vb. sektörlerdeki farklı makinelerin titreşim optimizasyonu ile geçiren bir firma olarak öne çıkıyor. Şimdi ise madenciliğin de içinde bulunduğu daha geniş bir alana yayılmaya başladı.

5 Ağustos tarihinde Ankara’da organize ettikleri Birinci Partnerler Konferansı ile katılımcıları bilgilendiren WiserSense Ülke Müdürü Cem Alaybeyoğlu açılış konuşmasında; “Etrafımız verilerle çevrelenmiş durumdadır. Bu verilerin toplanıp, anlamlandırılması, endüstriyel tesislerin varlıklarının devam ettirmeleri ve karlılıklarını artırmaları için çok önemlidir.” ifadelerini kullandı. Alaybeyoğlu Konferans’ta WiserSense markasını özetlerken şu cümleleri sarf etti:

“Sensörlerinin tüm mekanik ve elektronik parçalarını tasarlar, üretir, monte eder ve test eder. Tüm akıllı sensörler için farklı optimize edilmiş gömülü yazılımlar geliştirir. Hem yerinde hem de bulutta kullanılmak üzere sensör veri analizi ile ilgili yazılım çözümleri geliştirir. Hem uç cihazlarda hem de sunucu tarafında sensör veri analizi yapar. Farklı yapay zekâ yeteneklerine sahip güvenli, genişletilebilir IOT ve makine sağlığı veri analiz platformlarına sahiptir. Her türlü zorlu şartlara uygun sensör çözümleri üretebildiği için çözüm ortağı olarak davranır.”

Bilindiği gibi günümüzde birçok firmanın kendi ekipmanlarına ‘edge computing’ yeteneklerine sahip sensörler eklemeye çalıştığını sözlerine ekleyen Alaybeyoğlu, bunu yaparak yalnızca arızaları erken tahmin etmekle kalmadıklarını, aynı zamanda son kullanıcı memnuniyetini de arttırdıklarını belirtti.

Günümüzde izleme sistemleri için en önemli kavramın, dijital ikiz işlevlerini entegre etmek olduğunu aktaran Alaybeyoğlu, “WiserSense olarak en büyük farklılığımız sahadan topladığımız ham verileri makine ve ekipman sağlığı için işleyip makine öğrenimi yaparak, dijital ikiz için de depolamaktayız. Ayrıca WiserSense olarak işletmelerin mevcut varlık yönetim uygulamalarına daha fazla işlevsellik eklemekteyiz. İşletmelere en iyi olduğumuz konularda desteğimizi ve uzmanlığımızı veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Halihazırda ülkenin birçok güzide işletmesinde makine ve ekipman sağlığı takibinde ve akıllı şehir uygulamalarında var olduklarını belirten Alaybeyoğlu, işletmelerin dijital dönüşümlerine yapay zekâ tabanlı yazılımlar ve yüksek kabiliyetli sensörlerle yön verdikleri için çok mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.

Alaybeyoğlu sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Sahip olduğumuz çözüm ortaklarımızla oluşturduğumuz ekosistem ile büyümeye ve hizmet etmeye devam ediyoruz.”

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikFatih Dönmez Umman Maden Bakanı Salim Al Aufi ile Görüştü
Sonraki İçerikFLSmidth, TK Mining’in Satın Alınması Sürecini 31 Ağustos’ta Tamamlıyor