Cevher hazırlama ve hidrometalürji alanında küresel standartlarda çözümler sunan Yılmaz Proses Teknolojileri (YPT) yeni fabrikasının ve proses akademisinin açılışını büyük bir coşku ile gerçekleştirdi. 18 Nisan 2025 Cuma günü Ankara’daki tesiste gerçekleştirilen özel etkinlikle müşterilerini ve sevenlerini bir araya getiren şirketin davetine maden endüstrisinden çok geniş katılım sağlandı.
YPT Kurucusu Feza Yılmaz konuyla ilgili olarak “Açılışımıza iştirak edip bizi onurlandıran tüm dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Gelemeyen dostlarımızı da en kısa sürede ağırlamak için davet ediyoruz. Şimdi bilgiyi ve teknolojiyi ülkemiz yararına üretme zamanı.” derken açılışın en dikkat çeken unsurlarından birisi ise YPT Akademi’nin kapılarını aralaması oldu. Proses teknolojileri alanında nitelikli insan gücünün önemini vurgulayan şirket aktif hale getirdikleri Akademi ile geleceğin uzmanlarını yetiştirmeyi amaçlıyor. Uluslararası iş birlikleriyle geliştirilen eğitim programları, teorik bilgiyle pratik uygulamayı birleştirerek mühendisler için benzersiz bir öğrenim ortamı sunacak.
YPT’nin modern teknolojiyle donatılmış yeni fabrikası, proses makineleri üretiminde sektöre yeni bir soluk getiriyor. Ankara’daki bu tesis, cevher hazırlama ve hidrometalürji ekipmanlarının tasarımı ve üretiminde yüksek kalite standartlarını benimseyerek, hem yerel hem de uluslararası pazarlara hitap etmeyi hedefliyor. YPT’nin mühendislik birikimi ve inovasyon odaklı yaklaşımı, fabrikanın üretim kapasitesini artırarak sektöre daha hızlı ve güvenilir çözümler sunmasını sağlayacak.