İstanbul ili, Sultangazi ilçesinde bulunan Cebeci Agrega Ocakları, sahadaki kireçtaşlarının ve kumtaşlarının rezervi, kalitesi ve üretilen katma değer göz önüne alınarak “güvenli, çevre ile barışık, sürdürülebilir” kullanımını sağlamak amacıyla, 3213 sayılı Maden Kanunu ile Maden Bölgelerine ve Ruhsatların Taşınmasına İlişkin Yönetmelik hükümleri gereğince maden bölgesi ilan edildi. 01.08.2018 tarihli ve 30496 sayılı Resmi Gazete’de yer alan ilanda bölgenin paftası, koordinatları, ruhsat sicil numaraları, büyüklükleri, mevcut ruhsat sahiplerinin ünvanları, eşdeğer rezerv miktarları, ihale bedelleri, ruhsat sahibi ve rödovansçıların yatırım giderleri yayınlandı.

Maden Bölgesi içinde ihalelik saha ve ruhsatsız alan bulunmadığına dikkat çekilen ilanda maden bölgesi içinde kalan her bir ruhsatın eşdeğer rezervi, maden bölgesindeki ruhsatların toplam eşdeğer rezervi, maden bölgesi içerisinde kalan her bir ruhsatın eşdeğer rezervinin maden bölgesindeki ruhsatların toplam eşdeğer rezervine oranı hesaplanırken ilgili alan Kuzey ve Güney ruhsat alanları olarak ayrılarak kendi içleride ayrı ayrı değerlendirildi.

Adına yeni ruhsat düzenlenecek şirketi kurmaları için ruhsatların sahiplerine üç ay süre verildiği öğrenilirken ruhsat sahiplerineRuhsat Birleştirme Taahhütnamesini imzalayarak Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne ibraz etmesi için bir ay süre verildi.

İlgili ilana buradan ulaşabilirsiniz.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikMadencilik Sektörü STK Başkanları Dikkat Çekti: Yaz Sezonu Kaçıyor!
Sonraki İçerikTürkiye’nin Yeraltı Zenginliklerini Açığa Çıkarmak için Çalışmalar Devam Ediyor