Ülkemizin zengin olduğu madenler arasında ilk sırayı dünya rezervlerinin %72‘sini oluşturan bor mineralleri almaktadır. Bor dışında, trona (doğal soda), kaya tuzu, sodyum sülfat, perlit, pomza, feldspat, bentonit, barit, manyezit, alçı taşı, stronsiyum tuzları, zeolit, sepiyolit, mermer ve doğal taşlar, kuvars, kuvarsit, zımpara taşı gibi endüstriyel hammaddeler ile boksit ve krom gibi metalik madenler ve linyit gibi enerji ham maddeleri ülkemizin zengin kaynaklara sahip olduğu başlıca madenlerdir.

Kuruluşundan günümüze çimento sektörünün kırktan fazla ülkede öğütücü malzeme ihtiyacını dünya standartlarında karşılayan ve döküm bilya konusunda tek yerel üretici olan ÇEMAŞ, 46 yıllık tecrübesi, 2021’de devreye alacağı iki yeni hat yatırımının sağlayacağı yüksek üretim kapasitesiyle madencilik sektörüne olan hizmetlerini önümüzdeki yıllarda daha da genişletmeyi hedefliyor.

Altın, gümüş, bakır, kalsit, kuvarsit, kireç, krom, kurşun, çinko, demir, alüminyum, antimon, barit ve kömür üretimindeki tecrübelerini madencilik sektörünün diğer alanlarına ve daha yüksek ölçeklerde sunmaya, somut verimlilik artışları, yeni çözüm önerileri ve malzemeleri sağlamaya devam edecek.

Yazının devamı Madencilik Türkiye Dergisi 95. sayı 48. sayfadadır.

Yazının devamını buradan okuyabilirsiniz.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikKörfez Döküm Avrupa’da Kurduğu Mühendislik Merkezi ile İstikrarlı Büyümeye Devam Ediyor
Sonraki İçerik2 Milyon Ton Kömürün Üretimi İçin İhaleye Çıkılacak