Epiroc, yüzey operasyonları için dünyanın ilk elektrik bataryalı sondaj makinesini sahada test etmek üzere İsveçli inşaat şirketi Skanska ile anlaştı. Deneme, dünya çapındaki yerüstü madenlerinde ve taş ocaklarında sıfır emisyonlu sondaja giden yolda bir kilometre taşı olacak.

Epiroc, yüzey operasyonları için ilk elektrik bataryası ile çalışan sondaj makinesiyle büyük bir adım atıyor. Makinenin tasarımı, Epiroc’un başarısı kanıtlanmış SmartROC T35 yerüstü sondaj makinesine dayanıyor. Epiroc’un yer altı bataryalı delicileri geliştirilmesinden elde ettiği engin deneyimini kullanan SmartROC T35 E, taş ocaklarının ve daha büyük inşaat sahalarının çevre standartlarını iyileştirmek için tasarlandı. Operasyonlarda sıfır emisyona ek olarak teçhizat, optimum güvenlik, güvenilirlik ve performans için bir dizi akıllı özellik, seçenek ve gelişmiş otomasyon çözümleri ile birlikte geliyor. Epiroc, halihazırda, yer altı madenleri için bataryalı elektrikli makineler ve çözümler konusunda lider bir tedarikçi konumunda.

Skanska, deliciyi İsveç’in Stockholm kenti yakınlarındaki bir taş ocağında test etmeyi planlıyor. İsveç’in Örebro kentinde üretilen makine, Eylül ayında taş ocağına ulaşacak. Epiroc, SmartROC T35 E’nin piyasaya ne zaman sunulacağını daha sonra açıklayacak.

Epiroc Başkanı ve CEO’su Helena Hedblom, “Epiroc’un 2030 yılı için cesur sürdürülebilirlik hedefleri var. SmartROC T35 E ile taş ocakları ve büyük inşaat uygulamaları için eksiksiz bir emisyonsuz ürün yelpazesi sunma sözümüze ulaşma yolunda büyük bir adım atıyoruz.” dedi.

Skanska Industrial Solutions AB Proje Müdürü Johan Eliasson, “Bir dönüm noktasına ulaşıldı ve iklim üzerindeki etkimizi azaltmak için yeni bir fırsat geldi. Epiroc ve Skanska arasındaki uzun süreli işbirliğinden dolayı çok mutluyum ve bu projeyi birlikte yapabilmek heyecan verici. Her iki şirket de cesur çevresel hedefler belirledi. Bu proje, Skanska’nın daha iyi bir toplum inşa etme sözümüzün önemli bir parçası olan 2045 yılına kadar tamamen iklim nötr olma hedefine doğru gerçekten büyük bir adım atıyor.” şeklinde konuştu.

Epiroc’un bataryalı elektrikli ürün çözümleri pazardan büyük ilgi görüyor. Müşterilerin faydaları arasında emisyonsuz operasyonlar, daha düşük gürültü kirliliği ve titreşimler ve daha yüksek üretkenlik sayılabiliyor. Makineler, operasyonlardaki ve satılan ürünlerden kaynaklanan CO2 emisyonlarını yarıya indirmeyi içeren Epiroc’un 2030 için iddialı sürdürülebilirlik hedeflerinde hayati bir rol oynuyor. 2021’de hedefler, Bilim Destekli Hedefler girişimi tarafından küresel ısınmayı maksimumda tutmakla uyumlu olarak doğrulandı.

1,5°C, en son iklim bilimi ve Paris İklim Anlaşması’nın hedefi ile uyumlu.

Epiroc, 2025 yılına kadar yer altı madencilik ekipmanlarından oluşan eksiksiz filosunu pille çalışan versiyonlar olarak ve 2030 yılına kadar yüzey operasyonları için tam filosunu pille çalışan versiyonlar olarak sunacak.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikBatı Akdeniz’in Doğaltaş İhracatı Yüzde 6,9 Arttı
Sonraki İçerikİki Bakan Yardımcısı Hakkari’de Faaliyet Gösteren Kurşun-Çinko Madenine Ziyarette Bulundu