Ülkemizde ilk kez üretilen karot oryantasyon cihazı ile Türkiye’de ve dünyada adından söz ettiren, gerçekleştirdiği yeni yatırımlarla sektörde yeniliklere imza atan Jeoges Makina ve Sondaj firmasının Kurucu Ortağı ve aynı zamanda İdari ve Mali İşler Müdürü Erce Tümerk ve Satış ve Pazarlama Müdürü Kaan Şimşek ile bir söyleşi gerçekleştirdik.

Jeoges’in sektördeki atılımı ve yapılan çalışmalar konusunda görüşlerini aktaran Şimşek, şirket olarak son iki yıldır ciddi bir atılım gösterdikleri 2-3 ürün olduğunu, bu ürünlerden
bir tanesinin de çamur pompası olduğunu belirtti. Ürettikleri çamur pompalarından yurtiçi ve yurtdışına ciddi adetlerde satışlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Şimşek, “Tamamen
kendimizin tasarlayıp ürettiği çamur pompası, standart pompalardan tamamen farklı bir üründür. Standart pompalar eski tip pancar motor tabir ettiğimiz motorlardan oluşurken aktarma organları da farklıdır. Ancak bizim ürettiğimiz çamur pompalarında verimli çalışmanın yanında iş güvenliği konuları da ön plana çıkarken, otomasyona uygun da birçok özelliği mevcut.” şeklinde konuştu.

Özellikle iş güvenliğine önem veren, yüksek performans bekleyen, ciddi oranda sondaj yapan firmalardan ciddi siparişler aldıklarını belirten Şimşek, “Ürünlerimiz gerek yurtiçinde gerekse de yurtdışında tercih sebebi oldu. 2020 ve 2021 yıllarında ciddi adetlerde satışlar yaptık.” ifadelerini kullandı.

Çamur pompalarını kullanan müşterilerinden pozitif anlamda önemli geri dönüşler aldıklarını aktaran Şimşek, ülkemizde üretimi ilk ve tek olan karot oryantasyon cihazıyla ilgili de bilgiler verdi. Geomag marka adına sahip karot oryantasyon cihazı ile alakalı Ar-Ge ve test çalışmalarının tamamlandığını ve ilk satışların geçen yıl gerçekleştiğini söyleyen Şimşek, Karot oryantasyon cihazımız bu sene itibarıyla da artık çok ciddi projelerde firmaların tercihi haline geldi. Firmaların şartnamelerine de girmeyi başardık. Bizi gururlandıran bir başka taraf ise ciddi dünya rakipleriyle yarışmamız. Bizim en büyük avantajımız; cihazda kullandığımız sensörler. Sensörlerimiz dünyadaki rakiplerimizden daha üstün bir teknolojiye sahip. Bu konuyla ilgili olarak İstanbul’da beraber çalıştığımız bir iş ortağımızda mevcut. Onlar tamamen yazılım üzerine çalışan bir firma. Biz de burada cihazın mekanik kısmını halledip iş ortağımızla da yazılım ve sensör kısmını berberce koordine ediyoruz.” dedi.

Yazının devamı Madencilik Türkiye Dergisi 97. sayı 54. sayfadadır.

Yazının devamını buradan okuyabilirsiniz.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikYıldırım Holding’ten 400 Milyon Dolarlık Dev Yatırım
Sonraki İçerikMTA Uluslararası Madencilik AŞ’ye Prof. Dr. Ahmet Mahmut Kılıç Atandı