Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlar, Orman Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, PETKİM, TÜPRAŞ, bazı büyükşehir belediyesi temsilcileri, üniversiteler ve özel sektörün temsilcileri ile çok sayıda araştırmacının katılımlarıyla “Kömür Biyokütle ve Atıkların Enerji Üretiminde Kullanılmasına Yönelik Teknolojilerin Ticarileştirilmesi” konulu Çalıştay, 19 Şubat 2020 tarihinde Manisa’nın Soma ilçesinde gerçekleştirildi.

Çalıştay, TKİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Uygun ve Tübitak – Mam Enerji Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fehmi Akgün’ün açılış konuşmasıyla başladı. Ardından katılımcılara yapımı tamamlanan pilot tesis teknik gezisi düzenlenerek projenin tanıtımı gerçekleştirildi.

Proje, Türkiye’nin enerji alanında bağımsızlaşmasına katkı sağlayacak modüler olarak tasarlanan ve gelişmiş 4 farklı teknolojiyi tek bir çatı altında toplayan trijen gazlaştırma, gaz temizleme, gaz şartlandırma, sıvı yakıt üretim sistemleriyle pilot ölçekte üretim gerçekleştirebilen tarihteki ilk tesis olma özelliğini taşıyan gazlaştırma tesisidir. Bu çalışmalarla, kömürün madenlerde başlayan yolculuğu; enerjiden kimyaya, makine endüstrisinden madenciliğe kadar birçok farklı endüstriye katkı sağlayacak bir teknolojik atılıma dönüştürülüyor.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikENGIE – Kızları Yerbilimleri ve Mühendisliğe Teşvik Etme Projesi Başladı
Sonraki İçerikYurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Enerji Bakanı Fatih Dönmez ile Madencilik Sektörünün Sorunlarını Konuştu