Koza Altın İşletmeleri, 2020 yılı toplam altın üretiminin 258.678 ons olduğunu açıkladı. Şirket ayrıca 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla sahip olduğu maden kaynak ve rakamlarını da kamuoyuyla paylaştı.

31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla şirketin toplam maden rezervinin 2,1 milyon ons olduğu belirtilirken; toplam rezervin 1,03 milyon onsunun görünür ve 1,04 milyon onsunun muhtemel rezerv olduğu aktarıldı.

Şirket altın rezervinin yanında toplam 1,75 milyon ons da gümüş rezervine sahip olduğunu da kaydetti. Şirket tarafından toplam gümüş rezervinin 491 onsunun görünür, 1,2 milyon onsunun ise muhtemel rezerv olduğu açıklandı.

Şirketin 2020 yılı sonu itibarıyla ölçülmüş ve belirlenmiş maden kaynağı toplamının, 3,1 milyon ons altına eşit olduğu aktarılırken (1,68 milyon onsu ölçülmüş ve 1,43 milyon onsu belirlenmiş), yıl sonundaki toplam potansiyel maden kaynağının ise 5,3 milyon ons olduğu ifade edildi.

Şirket, Aralık 2019 ile Aralık 2020 arasında 126.444 metre karotlu yüzey sondajı yapıldığını da açıklarken aynı süreçte yer altı madenlerinde de sondaj faaliyetlerine devam etti. Şirket, 2020 yılında yer altında toplam 32.560 metre karotlu sondaj gerçekleştirdiğini duyurdu.

Koza Altın, maden arama ve maden kaynak tahminini 31 Aralık 2020 tarihi itibariyle Türkiye’ye ait 2018 versiyonu “Ulusal Kaynak ve Rezerv Raporlama Komitesi”’ (UMREK Kodu) ve Avusturalya’ya ait 2012 versiyonu “Arama Sonuçları ve Maden Kaynakları Raporlama Kodu” (JORC) ile uyumlu olarak hazırlandığını belirtti.

Ayrıca, maden kaynak ve maden rezerv tahmini uluslararası bir bağımsız danışmanlık şirketi tarafından JORC Kodu’na göre, Koza Altın İşletmeleri tam zamanlı çalışan yetkin kişileri tarafından ise UMREK Kodu’na göre onaylandığını aktardı.

Açıklanan verilerin Koza Altın’ın halihazırda çalışmalar yürüttüğü 12 projesi ile ilgili olduğu, şirketin 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla Türkiye genelinde 272 maden ruhsatının olduğu da verilen bilgiler arasında yer aldı.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikTünelmak’tan Tünel ve Madenler İçin Fonksiyonel Çözüm
Sonraki İçerikSudan Maden Kaynakları Şirketi (SMRC) Genel Müdürü ve Beraberindeki Heyet MTA’yı Ziyaret Etti