Copyright by Anagold Madencilik

Kanada merkezli madencilik şirketi SSR Mining ve Alacer Gold, iki şirketin birleşmesi üzerine anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Yayınlanan ortak bildiride hisse aktarımı üzerinden gerçekleşecek anlaşma kapsamında nakit ödeme olmayacağı bilgisi yer aldı. 8 Mayıs tarihli döviz kuru ve iki şirketin borsa kapanışındaki hisse değerleri göz önüne alındığında gerçekleşecek birleşme sonucu ortaya çıkacak yeni şirketin toplam piyasa değerinin yaklaşık 4 milyar dolar olması bekleniyor.

Birleşme sonucu ortaya çıkacak olan oluşumun faaliyetlerine SSR Mining adı altında devam edeceği ve oluşumun Başkan ve CEO’su Rod Antal, Yönetim Kurulu Başkanı’nın ise Michael Anglin olacağı ifade edilirken oluşumun merkezinin ABD’nin Colarado eyaletinde bulunan Denver şehrine yer alacağı aktarıldı. Anlaşmanın tamamlanması sonrası oluşacak yeni yönetim kurulunun iki şirketten 5 yönetim kurulu üyesi olmak üzere toplam 10 kişiden oluşacağı kaydedildi.

Yeni oluşumun %57 hissesinin SSR Mining, %43 hissesinin ise Alacer Gold hissedarlarına ait olacağı belirtildi. Şirketlerin arasında varılan anlaşmanın iki şirketin hissedarlarının onayı sonrası tamamlanacağı aktarılırken hissedar oylamalarının ise içinde bulunduğumuz yılın Temmuz ayında yapılması bekleniyor.

Şirketlerin ortak bildirisinde anlaşmanın gerçekleşmesi ile yüksek kaliteli ve uzun ömürlü varlıkların bir araya gelmesi ile ortaya kapsamlı bir portföy çıkacağı belirtilirken bu varlıklardan önümüzdeki 3 yıl boyunca yıllık yaklaşık 780 bin ons eşdeğeri altın üretim gerçekleştirmesinin beklendiği belirtildi.

Birleşme ile birlikte şirketlerin, inşaat ve işletme alanlarında değer yaratma tecrübesine sahip yönetim kademelerinin ve iki şirketin açık ocak ve yer altı madenciliği, basınçlı oksidasyon, yığın liçi ve flotasyon gibi alanlardaki tecrübesinin bir araya geleceği vurgulandı.

Ortaya çıkacak şirketin, portfolyosunda yer alacak ABD, Kanada ve Türkiye gibi üç farklı ülkede bulunan farklı ölçeklerdeki maden işletmeleri ve düşük sermayeli, yeni ve devam etmekte olan maden arama projeleri ile sahip olacağı organik büyümeye potansiyeli vurgulanırken aynı zamanda iki şirketin kaynak dönüşümü, maden arama ve proje inşaatındaki alanlarındaki tecrübesine dikkat çekildi.

Anlaşma sonucunda ortaya çıkacak yeni şirketin sermaye piyasalarında dikkat çekecek ve yatırımcı ilgisini arttıracak ticaret likiditesi ve güçlü bir bilançosu olacağı da bildiride dikkat çeken maddeler arasında yer aldı.

SSR Mining Başkan ve CEO’su Paul Benson anlaşma ile ilgi şu cümleleri kullandı: “SSR Mining ve Alacer Gold’un sadece hisse senedi üzerinden gerçekleştireceği birleşme sıra dışı finansal güce, kâr marjına ve güçlü nakit akışına sahip, değer yaratma konusunda kendini kanıtlamış tecrübeli yönetimler tarafından idare edilen uzun ömürlü madenleri bulunan büyük ölçekli bir altın üreticisi yaratacak. Uzun vadeli, organik büyüme ve birleşme/satın almalar aracılığı ile büyüme stratejimize uygun uygun şekilde yeni SSR Mining iki şirketin sağlam temelleri üzerinde iyi bir konuma sahip olacak ve büyümeye ve hissedarlarımıza değer sağlamaya devam edecek.”

Alacer Gold Başkan ve CEO’su Rodney P. Antal ise iki şirketin birleşmesi ile ilgili şu yorumlarda bulundu: “Alacer Gold ve SSR Mining’in birleşmesi, madencilik dostu dört farklı bölgede yer alan, yüksek kaliteli ve uzun ömürlü madenlerden oluşan zengin bir portföy oluşturacak. Alacer’de son birkaç yıldır odaklandığımız nokta, nakit akışı yaratmaktı. Bu birleşme, tek varlığa dayalı riskleri çeşitlendirirken bu stratejiye devam etmemizi sağlıyor. Ayrıca, birleşme sonucu ortaya çıkan şirketin artan finansal gücü, kapsamlı bir organik büyüme portföyü sunmaya devam edecek ve ortaya çıkan cazip imkanlar için yönetim ekibinin kanıtlanmış proje yürütme yeteneklerinden yararlanmamızı sağlayacaktır. Varlıkların tamamlayıcı özelikleri ve kuruluşların kültürel uyumu şirketlerin entegrasyonunu kolaylaştıracak ve hissedarlarımıza değer sunmaya devam etmemizi sağlayacak.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikAriana Resources Kızılçukur Projesinde Kaynak Miktarını Güncelledi
Sonraki İçerikSoma Faciasının Altıncı Yıldönümü