Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü ile Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) yaptığı görüşmeler sonucunda Zonguldak’ta yer alan TTK’ya bağlı kömür işletmelerinde üretimler durduruldu.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil ve Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamaya göre tüm dünyada ve Türkiye’de yayılmaya devam eden korona virüse karşı alınacak tedbirler kapsamında üretimin durdurulmasına karar verildi.

GMİS Yönetim Kurulu’nun konuyla ilgili açıklaması şu şekilde oldu: “Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) üretim durdurulmuştur. TTK Yönetimi ve Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) yaptığı toplantı sona erdi. TTK’ya bağlı müesseselerde çalışan işçilerimiz ikinci bir emre kadar idari izne çıkarılmışlardır. Müessese yetkililerinin belirleyeceği zorunlu hallerde çalışılacak kadar sayı da belirlenen isimler 15 gün boyunca çalışacaktır. 15 gün sonunda bu isimlerin yerine belirlenen diğer isimler çalıştırılmak üzere işe çağrılacaktır. Uygulama bugün (30 Mart 2020) 24.00-08.00 yani gece vardiyasından itibaren başlayacaktır. Müesseselerde çalıştırılacak işçilere birim amirlerince bilgi verilecektir.”

Alınan kararlar neticesinde müesseselerde çalıştırılacak işçi sayıları ise şu şekilde oldu: Karadon Müessesesi: 280, Kozlu Müessesesi: 150, Üzülmez Müessesesi: 105, Armutçuk Müessesesi: 100, Amasra Müessesesi: 60 olmak üzere 3 vardiyada toplamda yer altında 695 işçi faaliyet gösterecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu ise şu ifadeleri kullandı: “Tamir, bakım, gaz ve su hatlarının kontrolü için vardiyada görevli işçi arkadaşlarımız görevlerini sürdürecektir. Bunu yapmadaki temel amaç ise madenleri ayakta tutmaktır. Bu gece 00.00-08.00 vardiyasından itibaren üretim amaçlı çalışmayı durduracağız.”

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Önceki İçerikSeyahat Kısıtlamasından Madencilik Sektörü Muaf Olacak
Sonraki İçerikYüksek Eleme Veriminde Tercih: Weir-Trio