Yıldırım Şirketler Grubu’nun bağışlarıyla kurulmuş olan Garip ve Zeycan Yıldırım Vakfı, “Daha Çevreci ve Güvenli Madencilik” temalı ilk inovasyon yarışmasını kamuoyuna duyurdu. Grup şirketlerinden Yılmaden Holding’in desteğiyle, ulusal düzeyde düzenlenen yarışma, Türkiye’de madencilik alanında ilk inovasyon yarışması olma özelliğini taşıyor. Yarışmada, madencilikte emniyet ve iş güvenliği, çevreye duyarlı madencilik, maden atıklarından geri dönüşüm, maden arama ve üretiminde yeni teknolojiler gibi dört ana konu üzerine başvurular kabul ediliyor.

“Daha Çevreci ve Güvenli Madencilik” inovasyon yarışmasına üniversitelerde lisans, yüksek lisans, doktora öğrenimi gören öğrenciler, bireysel veya grup olarak katılım gösterebilecek. Üniversitelerin maden mühendisliği, cevher hazırlama mühendisliği, metalürji ve malzeme mühendisliği, jeoloji mühendisliği, jeofizik mühendisliği, makine mühendisliği, kimya mühendisliği, endüstri mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, mekatronik mühendisliği, endüstriyel tasarım bölümleri öğrencileri ile bu bölümlere ilişkin yüksek lisans ve doktora öğrencileri yarışmaya katılabiliyor.

Yarışmaya katılan projelerde mühendislik hesaplamalarıyla geliştirilmiş yeni bir ekipman veya yeni bir sistem, mevcut bir ekipman veya sistemin performansının geliştirilmesi, maliyet düşürülmesi ile ilgili tasarımlar veya uygulamalar, mühendislik analizi ve sunumları için geliştirilmiş yeni yazılımlar, prototipler, cihazlar veya robotlar dikkate alınacak.

Yarışmaya katılım için son başvuru tarihi 1 Mart 2018 olurken projelerin son teslim tarihi 27 Nisan 2018’tir. 7 Mayıs 2018’de toplanacak seçici kurulun değerlendirmesinin ardından yarışma sonuçları 22 Mayıs 2018 günü Garip ve Zeycan Yıldırım Vakfı internet sitesinden açıklanacaktır.

Konuyla ilgili detaylara bu linkten ulaşabilirsiniz: www.gzyv.org.tr

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikOrhaneli Maden İhtisas OSB’nin ÇED Raporunun Onaylandığı Açıklandı
Sonraki İçerikKoza Altın, Himmetdede Madeni ÇED Olumlu Kararı İçin Açılan Davanın Mahkemece Reddedildiğini Açıkladı