1977 yılından günümüze kadar her yıl gerçekleştirilen ve gerek Kanadalı gerek ise uluslararası alanda maden arama başta olmak üzere tüm maden profesyonellerini gösterdikleri başarılardan dolayı onore etme amacı taşıyan PDAC (Prospectors & Developers Association of Canada) Awards’ın bu yılki sahipleri belli oldu.

PDAC tarafından verilen ödüller arasında bir Türk de yer aldı. Dünyanın herhangi bir yerinde gerçekleştirilen maden keşifleri için verilen ‘Thayer Lindsley Ödülü’ne bu yıl 2015 yılında Hod Maden Projesinin keşfinde görev alan Firuz Alizade ve Lidya Maden Arama Ekibi layık görüldü.

2018 yılı itibari ile projenin görünür (proven) ve muhtemel (probable) rezervleri 9,1 milyon ton içerisinde 8,9 g/t altın ve %1,4 bakır (yaklaşık 2,6 milyon ons altın ve 129.000 ton bakır) olarak açıklanırken projede gerçekleştirilen ön-fizibilite çalışması sonucunda faaliyet süresi 11 yıl olan ve yıllık 900.000 ton üretim gerçekleştirilecek bir yer altı madeni öngörülmektedir.

PDAC Tarafından verilen ödüllerin diğer sahipleri ise şu şekilde oldu:

‘Bill Dennis Ödülü’, Ontario’nun kuzey-batısında gerçekleştirdiği değerli metal, elmas ve nadir toprak elementleri keşifleri için Dr. Rudolph (Rudy) Wahl’a verildi.

‘Seçkin Hizmet Ödülü (Distinguished Service Award)’, Kanada’da Küçük ölçekli madenciler için gösterdiği liderlik, PDAC için gerçekleştirdiği gönüllü çalışmalar ve arama jeokimyası alanındaki uzmanlığı için Lynda Bloom’a verildi.

‘Skookum Jim Ödülü’ne, Canadian Aborginal Minerals Association aracılığıyla yerli topluluklar ve madenciler arasında köprü kurarak Kanada’nın maden arama ve madencilik sektörüne sunduğu katkılar dolayısı ile Hans Matthews layık görüldü.

Eski adı Çevre ve Sosyal Sorumluluk Ödülü olan ‘Sürdürülebilirlik Ödülü (Sustainability Award)’, Nunavut Projesindeki toplum ilişkileri, gerçekleştirdiği eğitim ve insani gelişim çalışmaları, Kivalliq bölgesindeki eğitim ve işgücü geliştirme faaliyetleri nedeni ile Agnico Eagle Mines’a verildi.

‘Viola R. MacMillan Ödülü’ ise Touquoy/Moose River Madeni’nin geliştirme çalışmalarında yer alarak maden ve çevresinde on yıllardır keşfedilmemiş altın potansiyelini açığa çıkaran, aralarında Wally Bucknell, Steven Dean, Ron Hawkes, Bruce Hudgins ve John Wightman’ın da bulunduğu geliştirme ekibine verildi.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikKirazlı Projesi’nde İzin Sürecinde Yaşanan Belirsizlik Şirketin İşgücü Azaltımına Gitmesine Neden Oldu
Sonraki İçerikZitron Havalandırma Eğitimlerine Devam Ediyor