Türkiye’nin yanı sıra Afrika ve Avrupa’da maden arama faaliyetlerini sürdüren Oriole Resources, Türkiye’deki Karaağaç Projesindeki ortağı Anadolu Export’tan 500 bin dolarlık başarı ödemesi (Success based payment) alacağını açıkladı. Şirket ödemenin taraflar arasında imzalanan maden arama anlaşması kapsamında projenin 50.000 ons Au kaynağa ulaşması sonucu gerçekleşeceğini belirtti. Anadolu Export projedeki JORC uyumlu belirlenmiş ve potansiyel kaynakları 0,2 g/t eşik tenör değerli 348.150 ons Au ve 2.832.036 ons Ag olarak açıklamıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ÇED onayı beklenen projede gerçekleştirilecek her türlü üretim için Oriole Resources %1,5 oranında net izabe geliri (NSR) elde edecek.

Oriole Resources CFO’su Bob Smeeton konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Anadolu Export’un belirlenen kaynakta artış sağlamasından ve anlaşmada yer alan başarı bazlı ödeme maddesini sağlamasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bu anlaşma Oriole Resources’in tüm portfolyosunda uyguladığı kendi kendini finanse eden arama stratejisinin başarılı olduğunun bir göstergesidir. Şirketin özenle seçilmiş ortaklarla birlikte projeler geliştirmeye odaklanması, yatırımcıların karlarında yaşanacak düşüş riskini en aza indirirken aynı zamanda yatırımcılara önemli bir keşif haberi verebilmemizi sağlamaktadır.

Muratdere Projesi ile ilgili de bilgi veren şirket projedeki hisselerini %10’un altına düşürdüklerini belirtirken projede gerçekleştirilecek üretimden %1,2 oranında NSR elde edeceğini ifade etti.

ÇED onayı için çalışmaların devam ettiği proje ile ilgili Oriole Resources CEO’su Tim Livesey şu cümleleri kullandı: “Lodos Maden’in Muratdere projesinde gösterdiği gelişmeden dolayı oldukça memnunuz. Onay başvurularının olumlu yanıt almasını heyecanla bekliyoruz. Proje için onay alınması bizi projeden değer elde etmemiz konusunda bir adım daha ileriye taşıyacak. Şirketimize değer katmak adına Lodos’a ek olarak Türkiye’de bulunan diğer projelerimizi de yakından izliyor ve destek sağlıyoruz.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikHacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümünden “Sürdürülebilir Madencilik ve Kariyer Günleri”
Sonraki İçerikÇin’de Gözaltına Alınan Mermerciler İçin Açıklama Yapıldı