Yakın zamanda Borsa İstanbul’a açılan CVK Maden İşletmeleri AŞ, 2023 ilk yarısını değerlendirdi.
Değerlendirmede Çanakkale-Yenice-Kalkım’daki mevcut atık havuzunun dolması nedeniyle tüvenan maden üretim faaliyetlerine ara verildiği hatırlatılırken buna bağlı olarak yeni atık havuzu yapımı için gerçekleştirilen yasal prosedürlerin ardından ÇED olumlu raporu alınması sonrasında başlanan atık havuzu inşaatının 2024 yılı sonunda bitirilmesinin ve 2025 yılının ilk çeyreğinde maden üretim faaliyetlerine tekrar başlanılmasının planlandığı aktarıldı.
Kalkım’daki Şirket’e ait kurşun–çinko flotasyon tesisinde ise çevredeki maden şirketlerinin minimal üretimleri işlenerek hem çevre madencilerine hem de Şirket ekonomisine katkıda bulunuluyor.
Şirket’in Balıkesir-Sarıalan bölgesinde bulunan altın madeni üretimi için gerekli olan, Maden ÇED Olumlu Raporu ve üretim tesisinin yapımı ve çalıştırılması için gerekli olan Tesis ÇED Olumlu Raporu 2022 yılı içerisinde alınmıştı. Şirket’in Sarıalan Altın Madeni Projesi bünyesinde proje ilk dönem yatırımlar çerçevesinde yönetim binası, personel yemekhane ve yatakhane binalarını da kapsayan ana kampüs alanı inşa edilmeye başlandı. Şirketin İzahname ve diğer halka açılma belgelerinde yer verilen projeksiyonlar kapsamında 2024 yılı sonuna kadar atık havuzu ve üretim tesislerinin tamamlanması ve 2025 yılı içerisinde ilk üretimin başlaması akabinde yıllar itibari ile üretimin artırılarak devam etmesi planlanıyor. Bu çerçevede 2025 yılı için 10.000 ons, 2026 yılı için 20.000 ons ve 2027 yılı için 30.000 ons altın üretimi gerçekleştirilmesi hedefte.
Şirket’in sahip olduğu ve işletmekte olduğu maden sahaları ve maden sahalarına ilişkin özet bilgiler aşağıdaki gibidir:
(a) Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu (“Umrek”) yetkililerince 2021 yılının Nisan ayında hazırlanan “Teknik ve Kaynak Tahmin Raporu”ndan temin edilmiştir.
(b) Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu (“Umrek”) yetkililerince 2021 yılının Eylül ayında hazırlanan “Maden Rezerv Raporu”na göre; ilgili rezerv sahasında görünür altın rezervi 264.620 ons olarak tespit edilmiştir. İlgili rezerv sahasının 913,33 Ha’lık kısmı için Çevre Etki Değerlendirme (“ÇED”) raporu temin edilmiştir. Rapor tarihi itibarıyla, Şirket, ilgili maden üretimine başlamamış olup yatırım faaliyetlerine devam etmektedir.
30 Haziran 2023 tarihinde sona eren hesap dönemi içerisinde, Şirket’in ortalama personel sayısı 95 olarak kayıtlara geçti.
Şirket’in Bağlı Ortaklığı Hayri Ögelman Madencilik A.Ş. Hakkında
Şirket’in bağlı ortaklığı Hayri Ögelman Madencilik A.Ş’nin Bursa-Harmancık’taki krom madeninde üretimin çok büyük bir kısmını oluşturan yüksek tenorlü krom cevheri herhangi işlemden geçmeden direkt olarak ihraç edilirken, düşük tenörlü krom cevheri ise krom konsantre tesisinde işlenerek, tenörü yükseltiliyor ve satılabilir hale getiriliyor.
30 Haziran 2023 tarihinde sona eren hesap dönemi içerisinde, bağlı ortaklığın ortalama personel sayısı ise 137 olarak kaydedildi.
Bağlı ortaklığın sahip olduğu ve işletmekte olduğu maden sahalarına ilişkin özet bilgiler aşağıdaki gibidir:
a) Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu (“Umrek”) yetkililerince 2021 yılının Nisan ayında hazırlanan “Teknik ve Kaynak Tahmin Raporu”ndan temin edilmiştir.
b) İlgili maden sahalarına ait kaynak tahmin miktarları, Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu (“Umrek”) yetkililerince 2021 yılının Nisan ayında hazırlanan “Teknik ve Kaynak Tahmin Raporu”ndan temin edilememiştir.