Uluslararası Siyanür Yönetim Enstitüsü (ICMI), TÜMAD Madencilik AŞ’nin “Altın Üretiminde Siyanürün Üretimi, Taşınması ve Kullanımı için Uluslararası Siyanür Yönetim Kodu” başvurusunun onaylandığını resmi web sitesinden ilan etti.

Çanakkale Lapseki ve Balıkesir İvrindi’de altın ve gümüş madenlerini işletmekte olan TÜMAD Madencilik, siyanür koduna imza atarak, Siyanür Yasası’nın ilkelerini takip etmeyi, uygulama standartlarını uygulamayı ve bağımsız üçüncü taraf denetçiler tarafından ilk başvurusunu izleyen üç yıl içinde ve sonrasında doğrulama denetimlerini gerçekleştirmeyi taahhüt eden ilk yerli sermayeli Türk maden şirketi oldu.

Siyanür yönetiminin anayasası olarak bilinen “Uluslararası Siyanür Yönetim Kodu”, Birleşmiş Milletler Çevre Programı himayesinde çok paydaşlı bir yönlendirme komitesi tarafından geliştirilmiş, siyanür kullanılarak altın ve gümüş üretimi ile uğraşan şirketler ve bu siyanürü üreten ve taşıyan şirketler için gönüllülük ilkesine dayanan bir sertifika programıdır.

TÜMAD Madencilik onaylanan anlaşmanın ardından çalışanlarına teşekkür ederken şu ifadeleri kullandı: “Madencilik çalışmalarında dünyada mevcut en yüksek teknolojiyi, çevre, iş sağlığı ve güvenliği standartlarını uygulayarak faaliyet gösteren Lapseki ve İvrindi Altın Madeni çalışanlarımızı bu başarısından dolayı tebrik ediyor ve teşekkürlerimizi iletiyoruz.”

Uluslararası Siyanür Yönetim Enstitüsü’nün web sitesinde yer alan TÜMAD Madencilik AŞ’nin “Altın Üretiminde Siyanürün Üretimi, Taşınması ve Kullanımı için Uluslararası Siyanür Yönetim Kodu” başvurusunun onaylandığına dair orijinal yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikHasan Yücel: “Salgınla birlikte yer altının geleceğimiz olduğu perçinlendi!”
Sonraki İçerikAtık Gerçeği – Dekantör Santrifüj Kullanarak Atık Çamurunun Optimum Susuzlaştırılması